DESZ boekt eerste uitzege

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 9 oktober | BORGER - Na gelijke spelen in de eerste twee uitwedstrijden, is de hoofdmacht van DESZ er in geslaagd om een uitduel te winnen. In en tegen Borger waren de rood-witten voor rust al tweemaal trefzeker. De gastheren, daarentegen, scoorden éénmaal. Na de theepauze voegden zij hier nog twee treffers aan toe, maar dat bleek niet voldoende voor de zege. DESZ liet het net nog vier keer bollen: 3-6.

Zoals wel vaker, begonnen de Sluzigers uitstekend aan de wedstrijd. In de zevende minuut was het namelijk al raak. Dimitri Kamerling (archieffoto) zette Gerjan Konterman alleen voor de keeper en hij wist wel raad met de geboden kans: 0-1. In de fase hierna bleef DESZ gevaarlijk. Via Cor Koning en Danny Moorman kreeg de ploeg mogelijkheden. Een treffer bleef in eerste instantie uit.

Tot in de 34e minuut. Koning werd diepgestuurd over de linkerzijde, waarna hij zich een weg shuffelde over de achterlijn. De spits behield vervolgens het overzicht en bracht Moorman in stelling: 0-2. Lang konden de bezoekers niet van deze vergrote marge genieten. Twee minuten erna was het namelijk raak aan de andere zijde van het veld. Albert Stevens lifte de bal over Renee Agterhuis en bepaalde de ruststand: 1-2.

Kort na de theepauze herstelden de rood-witten de marge weer tot twee. Invaller Tom Kisjes werd diep gestuurd en legde de bal panklaar voor de instormende Moorman: 1-3. Andermaal deed de thuisploeg nagenoeg direct wat terug. Een diagonaal schot van Diederik Oosterwijk sloeg binnen in de verre hoek: 2-3.

Zo'n vijf minuten later konden de Sluzigers weer juichen. Na een snelle spelhervatting van Agterhuis werd Moorman diep gestuurd door Jarno Nieborg. De spits controleerde het speeltuig en schoof bekwaam raak: 2-4. Opnieuw produceerden de gastheren onmiddellijk de aansluitingstreffer. Vanaf de rand van het penaltygebied werd het leer door Mark Meinema tegen de touwen geramd: 3-4.

Met nog ruim een half uur te spelen en met een minimaal onderling verschil op het scorebord, ontstond een open wedstrijd waarin het spel op en neer golfde. Beide teams kregen enkele goede mogelijkheden. Voor DESZ waren Robin Rook, Martijn van der Heide en Danny Moorman gevaarlijk. Aan de andere zijde moest Agterhuis tweemaal handelend optreden.

Vlak voor tijd leek Karlo Naberman het duel te beslissen. Na een voorzet vanaf links stuitte hij echter op de doelman van de thuisploeg. Dit bleek slechts uitstel van executie. In de laatste minuut van de officiƫle speeltijd was het namelijk alsnog raak. Koning schoof beheerst binnen: 3-5. In blessuretijd bepaalde Moorman vervolgens de eindstand: 3-6.

Volgende week speelt DESZ thuis tegen Vitesse'63. Aanvang: 14.30 uur, sportpark De Cingellanden.