​DESZ boekt eerste competitiezege

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 7 oktober | EMMEN – Na een nederlaag en een gelijkspel, heeft de hoofdmacht van DESZ afgelopen zaterdag haar eerste zege van dit seizoen behaald. In de uitwedstrijd tegen Drenthina beslisten de rood-witten het duel al voor rust, door drie keer te scoren. De gastheren scoorden niet. Na de theepauze waren geen van beide ploegen trefzeker: 0-3.

De beginfase van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Zij kwam feller uit de startblokken en won hierdoor veel duels. Gevaarlijk werd zij echter niet. Na deze mindere periode werden de rood-witten langzaam maar zeker sterker. De ploeg combineerde strijdlust met, zo nu en dan, aardig voetbal en kregen hierdoor een licht veldoverwicht.

Na krap twintig minuten waren de Sluzigers voor het eerst dichtbij een treffer. Zij verdienden een vrije trap op zo'n twintig meter van het vijandelijk doel, welke werd getrapt door Karlo Naberman. Zijn knal werd net over het doel getikt door de sluitpost van de thuisploeg. Krap tien minuten later was DESZ opnieuw gevaarlijk. Ditmaal bracht de keeper redding op een inzet van Danny Moorman.

In de 32e minuut was het wel raak. Naberman ontving de bal aan de linkerzijde van het penaltygebied, slalomde door de defensie en drukte af: 0-1. Zo'n vijf minuten later verdubbelden de bezoekers de score. Na een mooie aanval over meerdere schijven gaf Martijn van der Heide het speeltuig voor vanaf rechts. Moorman stond op de juiste plek en knikte het leer binnen: 0-2.

Niet veel later waren de gastheren voor het eerst gevaarlijk. Eén van de aanvallers schoot vanaf links op doel, maar zag zijn inzet gekeerd worden door Renee Agterhuis. Aan de andere zijde van het veld viel dat doelpunt vervolgens wel. En hóe. Jarno Nieborg kreeg de bal op eigen helft en zag de keeper van Drenthina te ver voor zijn doel staan. Hij bedacht zich niet en knalde het leer van grote afstand ineens over de sluitpost heen: 0-3. Dit was tevens de ruststand.

Na de theepauze ging de thuisploeg op zoek naar een snelle tegentreffer. Om dit te realiseren, werd een extra speler naar voren geschoven. Ondanks het feit dat zij hierdoor aanvallend iets meer te brengen had, wist zij geen kansen te creëren. Na een kwartier spelen slaagden de rood-witten daar wel in. Tom Kisjes schoot de bal echter naast.

Met nog een half uur op de klok hadden de Sluzigers weinig te duchten van hun tegenstanders. DESZ controleerde het duel zonder zich bovenmatig in te spannen en goed te voetballen. Hierdoor bleef zij relatief gemakkelijk op de been en kabbelde het duel voort richting het laatste fluitsignaal. Enkele keren wisten de bezoekers gevaarlijk te counteren, maar in de eindfase ontbrak de scherpte. Na iets meer dan negentig minuten floot de scheidsrechter voor het laatst. Eindstand: 0-3.

Volgende week komt s.v. Gramsbergen op bezoek bij DESZ. Aanvang: 15.00 uur, sportpark De Cingellanden.

0-1 Karlo Naberman
0-2 Danny Moorman
0-3 Jarno Nieborg

Renee Agterhuis, Robin Schoonewelle (Erwin Geertman), Gerjan Konterman, Remco Lachenal, Jarno Nieborg, Dimitri Kamerling, Martijn van der Heide, Danny Moorman, Etiënne Moorman (Ronny Bakker), Karlo Naberman, Tom Kisjes.