DESZ boekt bevrijdende zege

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 13 maart | ZWARTSLUIS – Voor het eerst sinds 5 december 2015 heeft het eerste elftal van DESZ weer eens een overwinning weten te boeken. Tegen het hooggeklasseerde DZOH maakten de rood-witten in het eerste bedrijf al het verschil, door viermaal te scoren. In de tweede helft namen de Sluzigers gas terug. Toch vonden zij nog eenmaal het net: 5-0.

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd. Vanaf het eerste fluitsignaal was de benodigde scherpte aanwezig en werden duels gewonnen. Na twaalf minuten resulteerde dit in een voorsprong voor DESZ. Jarno Nieborg stuurde Danny Moorman diep over de linkerzijde, die een perfecte voorzet afleverde voor de voeten van Cor Koning: 1-0.

Met de voorsprong op zak gingen de rood-witten op zoek naar meer. Via Moorman waren zij dichtbij een treffer. Zijn schot ging echter voorlangs. De uitbreiding van de score volgde kort hierna alsnog. Ditmaal werd Moorman diep gestuurd door Remco Lachenal, waarna eerstgenoemde het overzicht behield en Demian Slurink in stelling bracht: 2-0.

Enkele minuten later was het opnieuw raak. Nadat de doelman eerst redding bracht op een schot vanaf rechts, moest hij het antwoord schuldig blijven op een poging van Remco Lachenal na goed voorbereidend werk van Ronny Bakker en Koning: 3-0. Ruim vijf minuten voor rust bepaalde Moorman de ruststand. Ditmaal was Lachenal de aangever: 4-0.

Na de theepauze gingen de gastheren verder met waar zij voor rust waren gebleven. Al gauw resulteerde dit in een mogelijkheid voor Koning, die oog in oog kwam te staan met de sluitpost van de bezoekers. Laatstgenoemde bracht redding op de inzet van de spits en voorkwam daarmee een vijfde treffer.

Aan de andere zijde van het veld leek DZOH wat terug te doen, echter werd het door hen gemaakte doelpunt wegens buitenspel afgekeurd. Dit bleek ook het enige wapenfeit van de gasten. Aanvallen werden veelvuldig vroegtijdig onschadelijk gemaakt door de gastheren, die uiterst geconcentreerd te werk gingen.

In de laatste fase van de wedstrijd kregen de rood-witten steeds meer ruimte. Al gauw had dit een vijfde treffer tot gevolg. Bakker werd neergelegd op de rand van het zestienmetergebied, wat zijn ploeg een vrije trap opleverde. Deze werd opgeëist door Jarno Nieborg. Zijn schot bevatte een verraderlijke stuit en bleek de doelman van de bezoekers te machtig: 5-0.

In het restant van het duel verzuimden de rood-witten om de score verder uit te breiden. Via Joël Danhof waren zij het dichtst bij een doelpunt. Na een mooie aanval zocht de invaller de linkerbovenhoek. De keeper van DZOH bracht echter knap redding. Eindstand: 5-0.

Volgende week gaat DESZ op bezoek bij De Weide. Aanvang: 15.00 uur, sportpark Schutlanden.