​DESZ boekt belangrijke zege

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 1 april | TEN BOER – Het vlaggenschip van DESZ heeft, na drie duels niet te hebben gewonnen, weer eens een zege geboekt. In het uitduel tegen v.v. Omlandia kwamen de rood-witten vroeg op voorsprong en verdubbelden zij al gauw de marge. Vlak voor rust deden de gastheren vervolgens wat terug, waardoor de tweede helft een spannende beloofde te worden. De Sluzigers hielden echter knap stand en beslisten de wedstrijd vlak voor het laatste fluitsignaal: 1-3.

Een beter begin van de wedstrijd konden de bezoekers zich nauwelijks wensen. Binnen twee minuten kwamen zij namelijk al op voorsprong. De ploeg greep de gastheren bij de keel en drukte hen terug op eigen helft. Dit leverde een standaardsituatie op welke, na een scrimmage, het leer bracht tot op het hoofd van Danny Moorman: 0-1.

In de fase hierna bleek dat dit allerminst een toevalstreffer was. In tegenstelling tot een week eerder, wonnen de rood-witten nu nagenoeg alle duels en werd bij vlagen aardig gevoetbald. Dat zij de voorsprong na een kwartier wisten uit te breiden, was dan ook geen verrassing. Na een mooie aanval haalde Cor Koning doeltreffend uit: 0-2.

Aan de andere zijde van het veld bleken de gastheren lang onmachtig. Renee Agterhuis hoefde slechts één keer handelend op te treden en deed dat met verve. Toch was het op slag van rust plotseling raak. Na een ingooi aan de rechterzijde kon de bal ongehinderd voorgezet worden. Kevin Potgieter stond op de juiste plek en bepaalde de ruststand: 1-2.

Na de domper van vlak voor rust was het voor de Sluzigers zaak om in het tweede bedrijf het hoofd koel te houden en het doel schoon. De ploeg trachtte dit te bewerkstelligen door vanuit een gesloten organisatie te blijven opereren en bovendien hard te werken. Dit had tot gevolg dat zij lang weinig te duchten had van haar opponent.

Het leek zelfs waarschijnlijker dat de gasten opnieuw zouden toeslaan. Doordat de gastheren meer risico namen, kregen zij namelijk steeds meer ruimte. Te vaak ontbrak de precisie in de laatste fase. Met nog een kwartier te spelen was de beste mogelijkheid voor Tom Kisjes. Hij knalde vanaf de rand van het penaltygebied op doel, maar zag de sluitpost van v.v. Omlandia net redding brengen.

De wedstrijd behield hierdoor zijn spanning, tot de laatste minuut van de reguliere speeltijd. Remco Lachenal ontving het speeltuig op het middenveld en zag Kisjes vertrekken. De spits gebruikte zijn lichaam vervolgens goed en maakte oog in oog met de doelman aan alle onzekerheid een eind, door diagonaal raak te schieten: 1-3. Kort hierna klonk het eindsignaal. Eindstand: 1-3.

Volgende week speelt DESZ thuis tegen DZOH. Aanvang: 14.30 uur, sportpark De Cingellanden.