​DESZ blijft thuis ongeslagen

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 3 december | ZWARTSLUIS – Het eerste elftal van DESZ en thuiswedstrijden; het blijkt tot op heden een gelukkig huwelijk. In eigen huis werd ditmaal streekgenoot FC Meppel opzij gezet. Een zege die overigens pas in de tweede helft gestalte kreeg. De rood-witten kwamen kort na de theepauze op voorsprong en profiteerden in de eindfase optimaal van de door de bezoekers gelaten ruimte: 3-0.

De thuisploeg begon niet sterk aan de wedstrijd. De gasten waren feller en wonnen hierdoor meer duels. Toch waren de gastheren het eerst gevaarlijk. Tom Kisjes ramde de bal vanaf de rand van het penaltygebied op doel, maar zag de doelman van de bezoekers redding brengen. Kort hierna waren zij eveneens dichtbij een treffer. Het leer werd uit kansrijke positie voorlangs geschoven.

Niet veel later waren de Sluzigers weer aan zet. Ditmaal werd Cor Koning in stelling gebracht middels een voorzet vanaf rechts. De middenvelder schoot het speeltuig echter naast. Met nog tien minuten te spelen in het eerste bedrijf, liet FC Meppel zich weer gelden. De verre hoek werd gezocht maar Renee Agterhuis kon simpel redding brengen. Ruststand: 0-0.

In de eerste fase na rust werd DESZ langzaam maar zeker sterker. Waar de duels voor de theepauze nog overwegend verloren werden, was dit in het tweede bedrijf niet langer het geval. Bovendien begon de ploeg steeds beter te voetballen. In de 60e minuut leverde dit veldoverwicht de voorsprong op. Danny Moorman vond Etiënne Moorman bij de eerste paal: 1-0.

Na de openingstreffer gingen de gasten op zoek naar de gelijkmaker. Zij drongen hierdoor voorzichtig aan, maar tot kansen kwamen zij niet. Wel had deze strijdwijze tot gevolg dat de gastheren steeds meer ruimte kregen. Via Karlo Naberman waren zij ruim tien minuten voor tijd dichtbij een uitbreiding van de score. Zijn vrije trap werd gekeerd door de sluitpost van de bezoekers.

Dat bleek uitstel van executie. In de 84e minuut kwam de verdubbeling van de marge er namelijk alsnog. Danny Moorman werd vrijgespeeld aan de rechterzijde van het veld en hield het hoofd koel: 2-0. Twee minuten later deed ook zijn aanvalskompaan Kisjes een duit in het zakje. De spits werd aangespeeld op de rand van het zestienmetergebied, controleerde de bal en knalde deze tegen de touwen: 3-0. Dit was tevens de eindstand.

Volgende week gaat DESZ op bezoek bij FC Klazienaveen. Aanvang: 14.30 uur, sportpark De Planeet.

1-0 Etiënne Moorman
2-0 Danny Moorman
3-0 Tom Kisjes

Renee Agterhuis, Thijs Pereboom, Gerjan Konterman, Robbert Elken, Jarno Nieborg, Cor Koning, Dimitri Kamerling, Karlo Naberman, Etiënne Moorman, Tom Kisjes, Danny Moorman.