Nieuws

​DESZ bereikt volgende ronde nacompetitie

Bekijk alle foto's!
Auteur: Remco Lachenal. Foto's: 19

Maandag 3 juni | ZWARTSLUIS – Het vlaggenschip van DESZ heeft de eerste wedstrijd in het kader van de nacompetitie om promotie naar de 1e klasse in winst omgezet. In het thuisduel tegen tweedeklasser S.V. Marum hielden de ploegen elkaar lang in evenwicht, tot de thuisploeg twintig minuten voor tijd de ban brak. Vlak voor tijd verdubbelden zij de marge, maar de bezoekers wisten het vervolgens nog wel weer spannend te maken. De gelijkmaker bleef echter uit: 2-1.

De gastheren gingen voortvarend van start. Binnen drie minuten had Tom Kisjes namelijk de openingstreffer op de schoen. Karlo Naberman bereikte hem met een lange bal, maar de spits mikte zijn lob te hoog. Vijf minuten later was ook Ronny Bakker dichtbij een doelpunt. Zijn inzet miste kracht.

Een minuut hierna lieten de gasten ook voor het eerst van zich spreken. Renee Agterhuis was alert en bracht tijdig redding. Hierna golfde het spel veelvuldig op en neer zonder dat één van beide ploegen gevaarlijk werd. Tot de 30e minuut. De rechtsbuiten van S.V. Marum brak door en zette het leer voor, maar deze werd ternauwernood gemist door de spits.

In het restant van het eerste bedrijf waren de beste kansen voor DESZ. Eerst schoof Kisjes het leer net naast. Enkele minuten later stuitte diezelfde Kisjes tot twee keer toe op de sluitpost van de gasten. Bakker had vervolgens de rebound voor het inschieten, maar hij raakte de bal helemaal verkeerd. Ruststand: 0-0.

Na de theepauze wijzigde het spelbeeld niet. De ploegen deden weinig voor elkaar onder, ook al waren de rood-witten wel wat gevaarlijker via hun snelle uitvallen. Deze leverde hen na een kwartier spelen nog weer een mogelijkheid op. Het was Robin Rook die vanaf rechts uithaalde, maar zijn poging ging net naast.

Tien minuten later was het dan toch raak voor de Sluzigers. Zij verdienden een corner, welke indraaiend werd getrapt door Etiënne Moorman. Zijn strakke voorzet belandde op het hoofd van de vrijstaande Bakker, die het leer in de verre hoek stuurde: 1-0. Kort hierna wist Kisjes bijna de score uit te breiden. Hij kopte het speeltuig op de dwarsligger.

Met nog een kwartier te spelen probeerden de bezoekers een slotoffensief te lanceren. Dit oogde dreigend maar tot uitgespeelde kansen kwamen zij lange tijd niet. De rood-witten bleven bovendien gevaarlijk via de counter. Het was ook één van deze counters die hen een tweede treffer opleverde. Debutant Mika Esteïe werd vrijgespeeld aan de linkerzijde van het veld en hij bediende Kisjes op maat: 2-0.

De thuisploeg leek zich hiermee te verzekeren van de zege en daarmee de volgende ronde van de nacompetitie. De gasten dachten hier echter anders over. In de laatste minuut van de wedstrijd forceerden zij namelijk de aansluitingstreffer. Een vrije trap werd door Marc Oldewarris handig verlengd: 2-1. S.V. Marum bleef hierdoor geloven in een goede afloop en leek op weg naar de gelijkmaker, ware het niet dat Agterhuis katachtig redding bracht op een kopbal van dichtbij. Niet veel later klonk het fluitsignaal voor de laatste keer. Eindstand: 2-1.

In de volgende ronde van de nacompetitie is VEV'67 de tegenstander. Dit duel wordt op dinsdag 11 juni afgewerkt. Aanvang: 20.00 uur, sportpark De Cingellanden.

Scoreverloop:
1-0 Ronny Bakker
2-0 Tom Kisjes
2-1 Marc Oldewarris

Opstelling DESZ:
Renee Agterhuis, Erwin Geertman, Gerjan Konterman, Karlo Naberman, Thijs Pereboom, Arjan Krabbe, Robin Rook (Mika Esteïe), Etiënne Moorman, Dimitri Kamerling, Tom Kisjes (Bjorn Vinke), Ronny Bakker.

Foto's: Jan Willem Oldenbeuving

Wees sociaal en deel

Advertentie

Interfloor Tapijt & Vinyl
hoofdsponsor Interfloor Tapijt & Vinyl
Twitter
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 2J klasse
  • 27 teams