​DESZ bereikt volgende ronde nacompetitie

Auteur: Remco Lachenal. Foto's: 35

Woensdag 25 mei | ZWARTSLUIS - Het eerste elftal van DESZ is erin geslaagd om de volgende ronde van de nacompetitie te bereiken. Over twee wedstrijden waren de rood-witten te sterk voor derdeklasser ONR. De basis werd gelegd in de uitwedstrijd, toen de Sluzigers met 0-3 wisten te winnen. In de thuiswedstrijd had de ploeg het aanmerkelijk lastiger, maar verder dan een gelijkspel kwamen de bezoekers niet: 4-4.

De thuisploeg begon slap aan de wedstrijd. Al gauw resulteerde dit in een voorsprong voor ONR. Vanaf de rechterzijde van het penaltygebied werd het leer tegen de touwen geschoven door Mitchell Schievels: 0-1. Niet veel later was het opnieuw raak. Ditmaal lobde Schievels de bal over Henrico Abma heen: 0-2.

Even zo gauw als dat de bezoekers uitliepen naar 0-2, kwam DESZ weer op gelijke hoogte. Ronny Bakker kwam door over de rechterzijde en legde af op Danny Moorman, die het speeltuig over de doellijn werkte: 1-2. Kort hierna verscheen ook de gelijkmaker op het scorebord. Nu was Bakker zelf trefzeker: 2-2.

Hiermee was de koek nog niet op voor wat betreft het eerste bedrijf. Enkele minuten voor rust kwamen de rood-witten namelijk op voorsprong. Bakker werd vrijgespeeld door Moorman en ramde de bal binnen: 3-2. De ruststand leek hiermee te zijn bepaald maar niets bleek minder waar. Schievels tekende voor zijn derde van de avond: 3-3. Dit was tevens de ruststand.

Na de theepauze kende het duel een minder roerig karakter. De gastheren hadden de organisatie beter op orde en konden zo voorkomen dat ONR gevaarlijk werd. Aan de andere zijde van het veld, daarentegen, bleven kansen eveneens uit. Zo golfde het spel op en neer zonder dat één van beide ploegen gevaarlijk wist te worden. Enige rood-witte wapenfeit was een knal van Thijs Pereboom, welke op de lat belandde.

Zo'n vijf minuten voor het laatste fluitsignaal leken de Sluzigers de zege veilig te stellen. Dimitri Kamerling stuurde Cor Koning weg, die oog in oog kwam te staan met de doelman van de bezoekers. De spits faalde niet: 4-3. Het slotakkoord was echter voor de gasten. Een voorzet vanaf rechts werd door Hein Luistra binnen gekopt, waarmee hij de eindstand bepaalde: 4-4.

Aanstaande zaterdag speelt DESZ haar eerste wedstrijd in het kader van de volgende ronde. Tegenstander is VV Groningen. Aanvang: 14.30 uur, sportpark het Noorden.