DESZ belegt trainingskamp in Mierlo

Auteur: Tom Kisjes. Foto's: 5

Dinsdag 14 januari | MIERLO- DESZ 1 heeft voor het tweede seizoenshelft een trainingskamp afgewerkt in Mierlo. Het HUP hotel was de thuishaven van ons eerste elftal. Op vrijdagavond om 20:00 stond er een training gepland voor de mannen van Pim Kaagman en Mark Doosje. Na deze training stond er een quiz op het programma die voorbereid was door Danny Moorman. Zaterdagochtend stapten de mannen op de mountainbike om een aantal kilometers af te leggen in het bos. Om 17:30 werd er, net als vorig jaar, afgetrapt tegen zondag 2e klasser RKSVK Braakhuizen.

In de beginfase van de wedstrijd hadden de Sluzigers het betere van het spel. Het eerste doelpunt viel al snel, na vier minuten opende Kisjes de score. Na een goede voorzet vanaf de linkerkant van Björn Vinke, draaide Kisjes goed weg en bracht de 0-1 op het scorebord. Na dit doelpunt veranderde het spelbeeld niet. DESZ had het betere van het spel en creëerde kansen. In de 11e minuut leek Krabbe op weg naar de 0-2, ware het niet dat hij op 7 meter uit balans raakte en daardoor de bal te weinig snelheid mee kon geven om binnen te schieten.

Na 15 minuten spelen kantelde de wedstrijd, de gastheren kregen meer grip op de wedstrijd en brachten de verdediging van DESZ in moeilijkheden. De voorhoede van de thuisploeg was vooral gevaarlijk achter de laatste linie. Agterhuis wist een aantal redding te brengen, de inzet van spits de Haan was hem te machtig, 1-1. Na de gelijkmaker stond DESZ onder druk. Wederom een bal achter de laatste linie van DESZ werd gevaarlijk, echter lobte Ibrahim Santatchi de bal over het doel van Agterhuis. Na dit moment werd DESZ weer gevaarlijk. Danny Moorman speelde Etienne Moorman aan de rechterkant van het veld. E.Moorman verstuurde een bal richting de tweede paal, Kisjes hoefde alleen binnen te knikken, 1-2. Dit was tevens de ruststand.

Tijdens de rust werd er ruimte gemaakt voor een debutant, Max van Dijk maakte zijn debuut voor de hoofdmacht van DESZ. In de 49e minuut brachten de Eindhovenaren de gelijkmaker op het scorebord, Agterhuis liet een poging van de Weij los waardoor Rik Slaats simpel kon binnen tikken, 2-2. Vlak hierna kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong, een overduidelijke handsbal op het middenveld werd niet gezien door de leidsman. Daaropvolgend scoorde van der Weij met een Bergkampiaans stiftje, 3-2.

Na 65 minuten spelen ging het snel op het hoofdveld van RKSVK Braakhuizen. Eerst deed de Maarten Eldoorn nog een duit in het zakje door de bal achter Agterhuis te schieten, 4-2. Kort hierna deden de Sluzigers iets terug. Een goede individuele actie van Naberman bracht Etienne Moorman in stelling om te scoren. Dit deed hij op voortreffelijke wijze door de bal met zijn linker in de kruising te schieten, 4-3.

In de laatste fase van de wedstrijd leek het pijpje leeg bij DESZ. De training van vrijdag en de mountainbike sessie waren nog goed te voelen. In de 78e minuut zette van de Weij zijn ploeg op een grotere voorsprong na een fout van Agterhuis. Het laatste doelpunt werd gescoord door linksback Brian Driessen, eindstand 6-3.

Al met al kan DESZ terug kijken op een goed trainingskamp waar plezier en teambuilding hoog in het vaandel stonden. Aanstaande zaterdag, 18 januari speelt DESZ een thuiswedstrijd tegen 3e klasser Be Quick 1887 om 14:30 op sportpark 'De Cingellanden'.

DESZ hervat de competitie op 25 januari met een thuiswedstrijd tegen koploper SV Gramsbergen.