DESZ bekert door ondanks verlies

Auteur: Danny Moorman. Foto's: 13

Maandag 19 september | Het vlaggenschip van DESZ speelde de laatste poulewedstrijd van de beker thuis tegen 1e klasser SVBO. Beide ploegen wonnen de eerste twee duels en waren allebei dus al zeker van de volgende ronde. Voor DESZ een goede graadmeter voor wat hen in de competitie te wachten staat. Voetballen tegen een ploeg dat al jaren meedraait in de top van de zondag 1e klasse Noord.

De wedstrijd begon net als vorige week om 17:00 uur en beide ploegen begonnen wat aftastend aan de wedstrijd. Tot aan de 20e minuut waren er weinig tot geen kansen te noteren en bleef het bij wat standaardsituaties die voor beide ploegen wat gevaar opleverde. Na een kleine 20 minuten was het DESZ dat de wedstrijd wat meer onder controle kreeg en de eerste grote kans kon noteren. Moorman veroverde de bal op het middenveld en stormde richting de goal van de tegenstander. Rond de 16 meter gaf hij de bal aan Krabbe die een vrije schietkans in de 16 kreeg alleen zijn poging was uiteindelijk te zacht om de keeper te verschalken.

Kort na deze mogelijkheid kregen de Sluzigers nog een goede kans. Na een vlot lopende aanval belandde de bal via Bakker bij Westerveen, hij had de bal voor het inschieten maar zag uiteindelijk toch de goalie van de gasten redding brengen. Tot aan de rust bleef het spel wat op en neer gaan zonder al te veel grote mogelijkheden aan beide kanten.

Na de theepauze probeerden de Sluzigers het niveau van de 1e helft door te trekken. Met kort en fel druk zetten het de tegenstander zo lastig mogelijk proberen te maken, alleen bleven de mogelijkheden in de 2e helft een beetje uit. Ook SVBO had moeite om kansen te creƫren tot in de 60e minuut SVBO een strafschop kreeg. Na een goede passeerbeweging van de nummer 9 van SVBO moest Akkerman aan de noodrem trekken wat resulteerde in een terecht gegeven strafschop. Dit was een koud kunstje voor de spits van de bezoekers, 0-1. Na de treffer van de gasten probeerde de Sluzigers nog wel wat te forceren alleen tot echt grote kansen kwam het niet. In de laatste minuut van de wedstrijd was het SVBO dat na slordig balverlies van de Sluzigers snel omschakelde en zo de 0-2 nog op het bord zette. DESZ liet met name in de 1e helft zien dat het prima mee kon met de ploeg uit Emmen en kan zich op gaan maken voor de start van de competitie.

Aanstaande zaterdag begint de competitie met een uitwedstrijd tegen WVF uit Zwolle, aftrap 14:30 uur.

Foto's: J.W. Oldenbeuving