​DESZ bekert door na zege op SVBS'77

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 28 augustus | ZWARTSLUIS – Het eerste elftal van DESZ heeft de volgende ronde van het bekertoernooi weten te bereiken. Na zeges op VENO (0-2) en Giethoorn (6-0), werd zaterdag SVBS'77 verslagen. De rood-witten legden de basis voor de zege in de eerste helft, door vijfmaal te scoren. Na de theepauze voegden zij hier nog één treffer aan toe: 6-0.

De thuisploeg kwam goed uit de startblokken. Binnen vijf minuten na het eerste fluitsignaal kwam zij namelijk al op voorsprong. Tom Kisjes werd vrij gespeeld achter de verdediging van de bezoekers en legde af op Danny Moorman, die simpel kon binnenschuiven: 1-0. Enkele minuten later was Moorman opnieuw trefzeker. Van dichtbij schoot hij hard raak: 2-0.

Na deze veelbelovende beginfase bleef DESZ aandringen. De ploeg was meerdere malen dichtbij een treffer, maar deze bleef in eerste instantie uit. Na een half uur te hebben gespeeld, was het alsnog raak. Karlo Naberman schoof het leer tegen de touwen: 3-0. Kort hierna deed Ronny Bakker hetzelfde, waarna Dimitri Kamerling de ruststand bepaalde: 5-0.

In de eerste periode na de theepauze slaagden de rood-witten er niet in om het spel van voor rust op de mat te leggen. De bezoekers bleven hierdoor relatief makkelijk op de been, ook al werden zij zelf niet gevaarlijk. Na ruim een uur voetballen breidde DESZ toch de score uit. Een afstandsschot van Kamerling bleek de doelman van SVBS'77 te machtig: 6-0.

In het restant van de wedstrijd drongen de Sluzigers nog verscheidene malen aan. Via Yaniek Elken kregen de gastheren nog een grote kans. Na goed voorbereidend werk van Moorman schoof de invaller het speeltuig echter naast. Gescoord werd er niet meer. Eindstand: 6-0.

Volgende week speelt DESZ haar eerste competitiewedstrijd, thuis tegen Elim. Aanvang: 14.30 uur, sportpark De Cingellanden.

1-0 Danny Moorman
2-0 Danny Moorman
3-0 Karlo Naberman
4-0 Ronny Bakker
5-0 Dimitri Kamerling
6-0 Dimitri Kamerling

Renee Agterhuis, Robin Rook (Robin Schoonewelle), Gerjan Konterman, Robbert Elken, Jarno Nieborg, Dimitri Kamerling, Ronny Bakker, Remco Lachenal (Martijn van der Heide), Karlo Naberman, Tom Kisjes (Yaniek Elken), Danny Moorman.

Foto's: Henk Kuik