DESZ behaalt overwinning met overtuigende prestatie

Auteur: Quinten Westhuis. Foto's: 40

Zondag 15 oktober | Op zaterdagmiddag, 14 oktober, vond een spannende competitiewedstrijd plaats op Sportpark ‘De Planeet’ in Klazienaveen. De teams van FC Klazienaveen en DESZ stonden tegenover elkaar in de vierde ronde van de competitie. De spelers en supporters verzamelden zich in het begin van de middag bij de spelersbus en gingen met goede moed op pad.

Zodra het fluitsignaal klonk, was het duidelijk dat beide teams vastbesloten waren om te winnen. Dit werd snel duidelijk in de eerste paar minuten van de wedstrijd. In de vijfde minuut een schot van Nijmeijer, maar helaas ging de bal net naast het doel. Klazienaveen slaagde erin om na tien minuten het eerste doelpunt van de wedstrijd te maken. Hun spits kreeg teveel ruimte en schoot buiten bereik van doelman De Lange in de verre hoek, waardoor ze een 1-0 voorsprong namen.

Na 20 minuten besloten Kaagman en Doosje het tij te keren. De wijziging in de speelwijze van DESZ zorgde voor meer stabiliteit binnen het team. Hierdoor konden ze de verdediging beter organiseren en stonden ze achterin sterker. Ondanks de achterstand bleef DESZ strijden en zetten ze druk op de tegenstander. In de 25e minuut miste Makkink een goede kans om te scoren, terwijl hij alleen voor de keeper stond. Maar vlak voor rust herstelde DESZ zich. Uit een vrije trap van Naberman scoorde Westerhuis vanuit de rebound het gelijkmakende doelpunt, waardoor de stand op 1-1 kwam.

Na de rust liet DESZ zien dat ze vastberaden waren om te winnen. In de tweede helft scoorde Arjan Krabbe het tweede doelpunt voor DESZ, waardoor ze een voorsprong van 1-2 namen. DESZ bleef aanvallend spelen en Bram Makkink scoorde met een geweldige soloactie, waardoor de voorsprong werd vergroot tot 1-3. Deze aanvallende speelstijl leidde ook tot een aantal kansen voor de ploeg uit Klazienaveen, maar werden door de verdediging en keeper van DESZ koud afgeslagen.

Kort daarna maakte Danny Moorman het vierde doelpunt voor DESZ, wat de score op 1-4 bracht. In de 75e minuut werden enkele wissels doorgevoerd, waaronder Q. Westhuis, Eilander, Kats en J. Marsman. Deze verse energie zorgde ervoor dat DESZ de druk hoog hield, wat resulteerde in nog een doelpunt voor DESZ. Een schitterende lob van Danny Moorman, waarmee de eindstand op 1-5 werd bepaald.

Na het laatste fluitsignaal vierde DESZ de welverdiende overwinning, waarbij ze de volle drie punten mee naar huis namen na een reeks wedstrijden zonder succes. Aan de andere kant waren de spelers van Klazienaveen teleurgesteld, vooral omdat ze nu onderaan in de competitie staan.

Volgende week zaterdag heeft DESZ een vrije dag van competitieverplichtingen, maar ze spelen op donderdagavond 19 oktober een oefenwedstrijd thuis tegen VHK uit Sint Jansklooster en komen zaterdag 28 oktober weer in de competitie in actie wanneer ze thuis spelen tegen De Krimse Boys.

We willen Jan Willem Oldenbeuving bedanken voor de foto's van de wedstrijd.