Nieuws

DESZ B2 verslaat Steenwijkerwold B2

Bekijk alle foto's!
Auteur: Gerrit van Leusen. Foto's: 25

Dinsdag 12 april | Met het voorjaar tussen de oren wordt het mooier op de velden. Zeker als de resultaten er mogen zijn en daar gaat DESZ B2 voor al is het met vallen en opstaan met niet altijd de juiste balans en stabiliteit binnen de ploeg. Het gehalte plezier en vermaak moet ook een behoorlijk aandeel hebben in het verhaal.

Als wullie de bal hebbe, dan hebbe zullie 'm niet….

Steenwijkerwold B2 waren de bezoekers afgelopen zaterdag. Op papier een ploeg die te behappen moest zijn. De ploeg was er klaar voor en de spelers fit. Na de blamage bij FC Emmeloord uit was een punt of de volle winst een welkom iets. De groep liet er geen misverstand over bestaan, drie punten was de target.

De wedstrijd begon redelijk gelijk op waarbij DESZ aanvallend iets meer overwicht had. Tegenvaller was een snelle hamstring blessure van Brian, die als stabiele kracht achterin een constante toegevoegde waarde is voor het team. De oplossing was Thomas die prima op deze plek speelde, maar wel de neiging had teveel vooruit te spelen. Door coaching van met name Mitchel kon dit nagenoeg recht worden gezet. DESZ bleef aanvallen en slaagde erin met een hele fraaie assist van Egbert, Jeroen te bereiken die ongehinderd voor open doel het eerste doelpunt op zijn naam wist te zetten. Mooi positiespel die we niet al te vaak te zien krijgen en waarvan je kunt genieten langs de lijn. Spaarzame momenten naast de gebruikelijke inzet en strijd die het team steevast levert. Prachtig!!

Ook Steenwijkerwold kreeg kansen en Sem moest een paar maal ver uitkomen en fix aan de bak om de nul te houden. Dat maakte het duel spannend en dwong de ploeg niet te verzaken en alert te blijven. Dat lukte voor een groot gedeelte. Daarnaast was het Egbert die het tweede doelpunt voor zijn rekening nam en voor de nodig lucht zorgde zodat er wat meer ontspannend gevoetbald kon worden.

De rust werd ingegaan met een stand van 2-0, niet onverdienstelijk. Na de gebruikelijke puntjes op de i startte DESZ de tweede helft goed en nam het initiatief weer in handen. Er werd stevig, maar vriendschappelijk gevoetbald. Steenwijkerwold zette nog even flink aan en dwong keeper Sem tot een paar hachelijke reddingen die nodig waren om de nul te houden. Dat nam niet weg dat Desz ook kansen kreeg en die wel benutte. Het derde doelpunt werd gescoord door wederom Egbert en daarmee z'n tweede. Daarna was het gedaan met Steenwijkerwold die er niet meer in geloofde en de schade probeerde te beperken.

Een prachtige resultaat van het team die zich prima hersteld heeft.

Aan het begin van de wedstrijd is de groep getrakteerd op een quote van Johan Cruijff, namelijk

"als wullie de bal hebbe, dan hebbe zullie 'm niet"

Een andere Cruijff uitspraak is "Het behoort tot de wetten van het voetbal dat op succes vaak een grote teleurstelling volgt.". Na de blamage van vorige week was het deze keer na teleurstelling een groot succes, dat kan ook nog…….!!

Of lag het toch aan de afwezigheid van chickies lang de lijn, die deze keer eens niet voor afleiding zorgde?

We laten het in het midden, immers lol in het spelletje en ook nog drie punten, daar is het waar het om draait, met of zonder chickies!

Advertentie

Active Creations Zwartsluis
websitesponsor Active Creations Zwartsluis
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams