DESZ B2: schoolbankenvoetbal

Auteur: Gerrit van Leusen. Foto's: 3

Woensdag 9 maart | Zaterdag 27 februari stond de oefenwedstrijd DESZ B2 – SV Veno B2 op het programma. Een thuiswedstrijd die gretig tegemoet werd gezien.

Gretig omdat er weer een keer overtuigend gewonnen moest worden. Goed voor het zelfvertrouwen en teambuilding. Over en weer bekende gezichten mede vanwege de schoolbanken gaf de wedstrijd extra lading, een soort van derby-gevoel. Dat moesten we eigenlijk alle wedstrijden hebben. Je positief laten opladen door schoolbanken om het zo maar eens te zeggen. Omdat de tam-tam voorafgaand aan het duel versterking van SC Veno aangaf, nam trainer Gerjan geen risico en bracht afwisselend voor een deel preventief Arjan Krabbe en Tim Nieborg in de ploeg.

SC Veno als (bijna) hekkensluiter in de derde klasse, moest wat dat betreft niet kunnen imponeren. Dat was ook niet het geval. DESZ nam de overhand en voetbalde er lustig op los. Met fraaie aanvallen via de buitenkant was DESZ gevaarlijk, met name over de rechts waar de snelle Hans Jan zich van harte kon uitleven. Al snel kwam er een strakke harde voorzet van Hans Jan voor het doel van SC Veno en had Gisbert de bal voor het intikken. DESZ bleef aandringen en scoorde in korte tijd nog een paar maal. SC Veno was desondanks met een snelle middenvelder en links buiten lastig te controleren en brak een paar keer goed door. Met Sem op de juiste positie ver voor het doel kon menig aanval afgeslagen worden en wisten de gasten voor rust niet tot scoren te komen. Met een riante voorsprong kon DESZ gaan rusten en zich opmaken voor de 2e helft.

Na de spelhervatting wist DESZ al snel in de tweede helft te scoren en met voetbalgevoel de wedstrijd naar zich toe te trekken en zo de overwinning veilig stellen. De historie leert ook dat dit DESZ een riante voorsprong zomaar uit handen kan geven. Bij een tegengoal zakken de koppies richting de grasmat en moet er gewerkt worden aan leerpunten zoals herstellen, doorzettingsvermogen en vooral niet vergeten te voetballen. SC Veno had gewisseld en bracht een snelle rechtsbuiten in het team. Deze bracht in z'n eentje de DESZ defensie aan het wankelen en maakte het af met een snelle goal, die de gasten vleugels gaf.

Desondanks stelde DESZ zaken op orde en antwoorde direct daarop met scherpe aanvallen die echter slecht werden afgemaakt. Heel veel kansen werden er gecreëerd en gemist, waarvan een paar voor open doel. Dan wordt het voetballen tegen jezelf. Toch zette de ploeg door en wist de wedstrijd in eigen hand te houden en het af te maken met nog een aantal prachtige doelpunten. De thuisploeg wist daarmee een eindstand van 7-2 op het scorebord te zetten. Dit na 80 minuten voetbal. Waar schoolbanken wel niet goed voor zijn….!