DESZ B2: 3XM

Auteur: Corné Winter. Foto's: 14

Dinsdag 15 december | Zaterdagmorgen kwart over negen. Het B2 team van DESZ staat in de startblokken om te vertrekken naar Zuidwolde waar de laatste wedstrijd voor de winterstop afgewerkt moest worden.

Aanvoerder en keeper Sem had het verloren van de slaap en kwam rijkelijk te laat aan op het DESZ terrein. De beide andere auto's waren al vertrokken en de laatste kon na een veilige inhaalrace voor Zuidwolde tijdig aansluiten. Dat beloofde niet veel goed voor de wedstrijd ondanks dat de slaapkop net voor de eindbestemming weer enigszins begon op te bloeien en aanspreekbaar was. Coach Gerjan was not amused!!

Daniel moesten we afstaan aan B1, daarvoor kwam Matthijs de Wit in de plaats, spits en topscorer (zo is mij verteld) van het C1 team. Matthijs kon prima meekomen met de B2 boys en de leiding van DESZ C1 kan op korte termijn een transfervoorstel van ons verwachten J. Bedankt, een prima wedstrijd gespeeld.

Ook nu was SJO JVZ B4 een ploeg vergelijkbaar met DESZ B2. Een positie in de middenmoot waarbij bij winst of verlies een flinke verschuiving naar boven of beneden op de ranglijst te zien zou zijn.

Na een korte warming up kon de match beginnen en ging het lange tijd gelijk op. Over en weer waren er aanvallen en had DESZ de meeste kansen met het minste geluk. Ballen net over of naast, op lat en paal, en dan valt er een doelpunt zoals zo vaak gebeurt aan de andere kant. 1-0.

Een achterstand hoeft niet altijd verkeerd uit te pakken. Bij DESZ B2 werkte het als een rode lap bij een stier. Volop in de aanval, achterin dicht houden en drukken. Met spaarzaam combinatievoetbal lukte het DESZ om Hans Jan vrij te spelen om met de geboden ruimte vervolgens te scoren zoals alleen hij dat kan, een mooie HJ schot. 1-1. Een aantal spelers van DESZ mist voetbalinzicht om de juiste positie in het veld te houden en de juiste loopacties uit te voeren. Dat gaf SJO JVZ de mogelijkheid om een aantal keren zonder tegenstand vele meters te maken op het middenveld. Achter de feiten aan kapot lopen is dan het gevolg. Nood breekt wet moest ook Ralph gedacht hebben, na het tackelen van een middenvelder die wel erg ver met hoge snelheid op mocht rukken richting het doelgebeid van DESZ. Aanval afgeslagen!De tweede helft beter moest beter.

De eerste fase van de tweede 40 minuten kunnen we zonder slag of stoot toekennen aan de thuisploeg. De bal kwam na een voorzet voor het doel van Sem waarbij na enig geklungel maar liefst drie spelers van SJO JVZ echt vrij voor doel stonden en ook nog de tijd kregen om een keus te maken wie het af ging maken. De verdediging van DESZ stond erbij en keek er naar, wachtend op de actie van de ander, die niet kwam!! 2-1. Onnodig, slordig en teleurstellend.

De rest van de tweede helft had DESZ nagenoeg de overhand, alleen konden we het ook nu weer niet afmaken ondanks verwoede pogingen. Er is hard gestreden zoals we dat gewend zijn als het erop aankomt. Felle duels, het spel werd harder en ook SJO JVZ moest overtredingen maken. Vijf minuten voor het eindsignaal werd Mitchel hard onderuit geschoffeld binnen de zestien meter. Een zuivere penalty, echter niet gegeven. Ondanks hevige protesten mocht het niet baten en had DESZ het nakijken. De ploeg had voor getoonde inzet op z'n minst een gelijkspel verdient.Eindstand 2-1.

Om een ploeg weer met de juiste instelling aan het voetballen te krijgen ben je spelers nodig die het voortouw nemen en dit ook laten zien. Mitchel heeft als voorstopper even een demonstratie gegeven hoe dat moet. Bal veroveren, gaan en ver komen. Heel ver!. Zover dat er een noodzakelijke overtreding begaan werd door SJO JVZ om hem af te stoppen. Wat hebben we langs de lijn juist hem een doelpunt gegund. Dat is jammer genoeg niet gebeurd.

Daarom voor hem 3XM : Mitchel Man(of the) Match!!