DESZ B1 trekt aan het langste eind in Wolvega

Auteur: Arjan Krabbe.

Zondag 27 maart | ​Om 10:30 verzamelen, een goeie bespreking en op naar het Friese Wolvega. Om 12:00 stond daar de wedstrijd Wolvega B2- Desz B1 op het programma en het zou een moeilijke wedstrijd worden voor de Sluizigers. Tijdens de warming-up was al heel goed te merken dat de kwaliteit van het veld erg beroerd was. Na de warming-up nog even een goeie peptalk van de trainers en we konden beginnen aan de wedstrijd.

Vol goede moed gingen we van start. De eerste 20/25 minuten waren erg goed aan DESZ zijde. Na goeie actie langs de lijn kwam de bal bij Arjan terecht die schoot helaas op de keeper. De rebound kwam voor de voeten van Joël te liggen maar de keeper tikte met een goeie reflex de bal op de paal. En na 30 minuten kreeg Wolvega wat kansjes, hier kwam DESZ goed weg. De scherp vlaggende Johan vlagde voor buitenspel en werd een doelpunt van Wolvega afgekeurd. Lange bal van Wolvega en in de verdediging van DESZ word getwijfeld en slecht gecommuniceerd, waardoor de 1-0 voor Wolvega een feit is. DESZ kreeg nog een goede mogelijkheid via Joël maar op het moment stuitert de bal op door een klassiek "polletje".

In de rust werden de mannen van DESZ B1 positief toegesproken door hun trainers, want zoveel ging er eigenlijk niet mis in de eerste helft. Dus DESZ B1 ging weer vol goede moed beginnen aan de tweede helft.

DESZ kreeg enkele kansjes vroeg in de tweede helft. Deze worden jammer genoeg niet afgemaakt. En dan zie je altijd als jezelf niet scoort dan doet de tegenstander het wel. De balvaste spits van Wolvega kreeg de bal in de zestien aangespeeld, en hield goed zijn lichaam tussen de man en de bal en kon zo de bal achter keeper Maikel tikken. 2-0 voor Wolvega. Maar DESZ bleef geloven in een goed resultaat. Door goed storen op het middenveld van Farbod, kwam Joël in balbezit op randje zestien en twijfelde niet en schoot de bal snoeihard in de verre hoek 2-1.

DESZ leefde helemaal op en snel daarna volgde de 2-2 gescoord door Tim Nieborg. Wolvega was zeer verrast van deze goeie comeback van de mannen uit Zwartsluis. Een paar minuten later volgde er een corner van Jochem, weer kwam de bal bij Tim Nieborg terecht en haalde vervolgens goed en schoot zo de 2-3 tegen de touwen. De trainers en spelers konden hun geluk niet op. Na een goeie bal van Jesper kreeg Farbod de mogelijkheid te schieten maar hij schoot ruim over. Dit tot verrassing want niemand had Farbod ooit zo hoog zien schieten. De veel diepgaande Tim Nieborg kreeg de bal iets te diep maar na dramatische communicatie achterin bij Wolvega kreeg Tim de bal voor leeg goal en schoot zo de 2-4 binnen.

Een fantastische comeback van de mannen van DESZ B1.

Douchen en op naar Steenwijk om even lekker met z'n alle te eten bij de Mac Donalds. Al met al was het een zeer geslaagde zaterdagmiddag voor de trainers en spelers van de B1.