​DESZ afgetroefd door DZOH

Auteur: Remco Lachenal.

Maandag 1 april | ZWARTSLUIS – Aan de winstreeks van DESZ, die drie zeges telde, is een abrupt einde gekomen. Op het eigen sportpark De Cingellanden bleek DZOH namelijk te sterk. Dat terwijl de rood-witten voor rust nog wel op voorsprong kwamen. Na de theepauze trokken de bezoekers de score echter gelijk, om niet veel later de wedstrijd naar zich toe te trekken: 1-2.

Op een zonnig sportpark De Cingellanden klonk omstreeks drie uur het eerste fluitsignaal. In de beginfase namen de rood-witten het heft voorzichtig in handen. Tot kansen leidde dit in eerste instantie niet. Na zo'n twintig minuten was de thuisploeg wel dichtbij een treffer. Tom Kisjes mikte het leer net naast.

De gasten waren er ondertussen in geslaagd om de veldverhoudingen gelijk te trekken en wisten bij vlagen meer gevaar te stichten dan de gastheren. Meerdere malen moest Renee Agterhuis handelend optreden. Dat het vervolgens toch DESZ was dat op voorsprong kwam, mag een verrassing worden genoemd. Vlak voor rust werkte een verdediger van DZOH een strakke voorzet van Kisjes voorbij zijn eigen doelman: 1-0. Dit was tevens de ruststand.

In de eerste fase na de theepauze gingen de rood-witten op zoek naar een snelle verdubbeling van de marge. Deze kwam er bijna via Danny Moorman. Zijn inzet vanaf rechts belandde echter op de lat. Na deze korte periode waarin DESZ iets sterker leek, trokken de bezoekers het duel steeds meer naar zich toe. De Sluzigers verloren teveel duels en leden te vaak balverlies. Tot verzorgde aanvallen kwamen zij dan ook nauwelijks.

Dat DZOH op gelijke hoogte kwam, was dan ook verdiend. Een voorzet vanaf rechts kwam terecht bij een ingeschoven middenvelder, die beheerst raak schoof: 1-1. Met nog zo'n twintig minuten te spelen lag het duel weer volledig open, ook al hadden de gasten gezien de veldverhoudingen de betere papieren.

Met nog krap tien minuten te spelen wisten de bezoekers het veldoverwicht uit te drukken in de score. Een corner belandde op de rand van het zestienmetergebied voor de voeten van één van de Emmenaren, en hij bedacht zich geen moment. Met links ramde hij het leer op prachtige wijze in de verre hoek: 1-2. In het restant van het duel probeerde DESZ het nog wel maar de ploeg was aanvallend onmachtig deze middag. Eindstand: 1-2.

Volgende week komt Omlandia op bezoek bij DESZ. Aanvang: 15.00 uur, sportpark De Cingellanden.

1-0 Speler DZOH (e.d.)
1-1 Speler DZOH
1-2 Speler DZOH

Renee Agterhuis, Thijs Pereboom, Gerjan Konterman, Karlo Naberman, Jarno Nieborg, Arjan Krabbe (Matz Hekman), Ronny Bakker (Bjorn Vinke), Etiënne Moorman (Martijn van der Heide), Dimitri Kamerling, Tom Kisjes, Danny Moorman.

Foto's: Henk Kuik