DESZ A1 verspeelt voorsprong in Emmeloord

Auteur: Kevin de Kleine.

Maandag 14 september | DESZ A1 speelde zijn eerste competitie wedstrijd uit tegen Flevo Boys A2, omdat de wedstrijd van vorige week tegen Oldeholtpade werd afgelast. Flevo Boys A2 had al wel een competitie wedstrijd gespeeld, uit werd er verloren bij Wolvega A1 met 4-1. Met een goede en frisse instelling begon DESZ aan de wedstrijd.

De voorbereiding van deze wedstrijd was niet goed. Zo waren er een paar spullen vergeten zodat er iemand moest terug rijden naar Zwartsluis en terug. Zonder die spullen kon er niet gevoetbald worden, dus daarom startte de wedstrijd om 15.10.

Toen het fluitsignaal van de scheids kwam begon DESZ aan de aftrap, de bal ging goed rond en er was veel balbezit. Al na 6 minuten kwam de eerste serieuze kans. Via de kluts kwam de bal terecht bij Yaniek Elken en zijn schot kwam meteen op de paal. Na 15 minuten had A1 al 3 echte kansen gehad en Flevo Boys was nog niet gevaarlijk geweest voor het doel van Gijs de Haan.

10 minuten lang werd er niet heel veel gecreëerd maar dan was daar ineens Kelvin Halfmouw met een keihard schot die afketst op de kruising. Nog geen 5 minuten later in de 29e minuut is het Bjorn Vinke die een goede pass heeft naar Max van Benthem en hij schiet beheerst binnen 0-1 voor DESZ. Voor rust werd er niet veel meer gecreëerd maar de bal wel goed in de ploeg gehouden. Rust.

DESZ A1 kwam weer het veld op voor de tweede helft en dat werd wat slap begonnen. Gijs de Haan met een verkeerde bal en Bjorn Vinke moet corrigeren en krijgt hier een gele kaart voor. Er werd een hele tijd niks meer gecreëerd en Flevo Boys drong aan naar de goal. In de 70e minuut werd er dan ook gescoord, een foutje achterin en daar werd meteen van geprofiteerd 1-1. 2 minuten later waren er weer problemen bij DESZ, daar profiteert de spits van Flevo Boys van en 2-1. In de 83e minuut nog een grote kans voor Yaniek Elken die word gemist en in de slotfase schiet Robbin Klaver in de 90e minuut nog op de lat en daarna nog Kelvin Halfmouw die over schoot. DESZ A1 komt niet verder dan een 2-1 nederlaag bij Flevo Boys.

Hopelijk volgende week een overwinning voor A1, dan moet er thuis worden gespeeld tegen Heerenveen A2.