​DESZ A1 uitgeschakeld in de beker

Auteur: Sander Medendorp. Foto's: 42

Dinsdag 14 april | Zaterdag 11 april was het zo ver! De bekerwedstrijd waar we allemaal naar toe hadden geleefd. Na het goed door komen van de groepsfase en een wedstrijd tegen Sport Vereent A1 waar we 1-3 van wonnen, moesten we in de kwartfinale spelen tegen Read Swart A1.

We begonnen de wedstrijd sterk maar konden nog geen echte kansen creëren. Na een half uur voetballen kreeg Read Swart een vrije trap na een onterechte handsbal. Die vloog er helaas zomaar in 0-1.

We trapten af en gingen voor rust nog opzoek naar de 1-1. DESZ kreeg nog een grote kans op de 1-1 maar die ging er helaas niet in. In de tweede helft gingen we opzoek naar de 1-1. We hadden veel balbezit en waren dan ook de betere ploeg. Na lang strijden en een aantal kansen gemist te hebben viel de bal er dan toch in. In de 80ste minuut kopte Wilco Volken de bal in het doel 1-1

Helaas konden we in de laatste 10 minuten niet het verschil maken en had Read Swart nog 2 hele grote mogelijkheden om op 1-2 te komen maar dat gebeurde niet. De scheidsrechter floot af en we moesten penalty's nemen.

Het lijstje voor de nemers werd gemaakt en we moesten er nog 1 keer voor gaan. Helaas was Read Swart beter in het nemen van strafschoppen en wint de penaltyserie met 1-3 en bekert door. DESZ A1 is uitgeschakeld voor de beker.