DESZ A1 trekt aan het kortste eind na een matige wedstrijd

Auteur: Kevin de Kleine.

Dinsdag 1 december | DESZ A1 speelde deze zaterdag de kraker tegen VHK A1. Dit was een van de wedstrijden die gewonnen moest worden om goede zaken te doen op de ranglijst, en de concurrentie wat verder achter te laten.

De wedstrijd begon om half 1, vertrek om 11:15. We kwamen aan bij VHK en we keken op welk veld we moesten spelen. De trainer inspecteerde het veld al even en zei al, het is echt een heel slecht veld. Dat bleek ook wel tijdens de warming up. Het veld zat vol met hobbels, gaten en het gras erg hoog. Daarna nog even terug de kleedkamer in om de laatste paar dingen te zeggen om vervolgensvolle bak er tegen aan te gaan. Het tempo lag erg hoog in het begin van de wedstrijd maar DESZ A1 had overduidelijk het meeste bal bezit. Na 10 minuten waren er al een aantal kansen gecreƫerd. VHK had zich nog niet laten zien in de wedstrijd.

Na 39 minuten valt Matz Hekman geblesseerd uit, Joey Vinke kwam hiervoor in de ploeg. Nog altijd kleine kansjes over en weer van beide teams maar nog altijd die 0-0 op het scorebord. We gaan wederom ook rusten met een 0-0 stand.

Het spel van beide teams valt erg tegen, veel individuele fouten, onnodig balverlies en weinig kansen.

Ook na rust is het spel echt onder de maat. In de 55e minuut kwam Robin Klaver in het veld voor Max van Benthem die tegen zijn oude club speelde. Even later raakt de ingevallen Joey Vinke ook geblesseerd, zo zit het ook niet mee. In de 71e minuut krijgt VHK een vrije trap, en de bal valt erin. 1-0 voor VHK. Verder werden er nogmaals aan beide kanten geen grote kansen gecreƫerd. En in de 93e minuut komt VHK op 2-0.

Het was niet goed wat beide teams lieten zien maar na 90 minuten ging VHK er met de drie punten vandoor en DESZ A1 weer geen punten. Volgende een nieuwe wedstrijd, dan speelt DESZ A1 uit tegen Workum A1. Weer een belangrijke wedstrijd en dan hopen wij natuurlijk op een beter resultaat.