DESZ A1 pakt punt

Auteur: Gerjan van de Belt.

Woensdag 17 februari | ​Afgelopen zaterdag speelden we eindelijk weer eens thuis een wedstrijd en wel tegen Balk a1. De heen wedstrijd was er 1 die we ons nog goed konden herinneren. 9-5 verlies na 5-3 voorsprong. Maar dat gaf ons wel vertrouwen in een goed resultaat. Maar vooraf een dikke tegenvaller met het wegvallen van onze aanvoerder en het ontbreken van Wilco en Joey.

We begonnen niet goed, want Simon bleek al snel last te hebben van zijn hamstring. Dat konden we niet gebruiken tegen een Balk met 2 snelle en gevaarlijke aanvallers. Na 8 minuten spelen kwamen we dan ook met 1-0 achter na dom bal verlies op het middenveld. Dat tikje werkte aardig lang door, maar we konden de rust halen met die kleine achterstand. Zelf waren we niet in staat om gevaarlijk te worden. Wel kwamen we zo nu en dan door via de flanken maar was de voorzet af eind pass matig.

De 2de helft kregen we binnen een paar minuten weer een tik te verwerken. In de opbouw ging de verder sterk spelende Hans in de fout, waar Balk gretig van profiteerde en de tussenstand op 0-2 zette. De fase daarna was Balk slordig in het benutten van de kansen. En dat zou ze opbreken, want DESZ A1 knokte zich letterlijk en figuurlijk weer in de wedstrijd. Na 65 minuten spelen werd het knokken beloond met een goal van Yaniek die goed bediend werd door Hans. Balk ging steeds minder spelen en DESZ A1 geloofde steeds meer in een resultaat.

En in de 87ste minuut scoorde Kelvin na een scrimmage die voortkwam uit een voorzet van Luke de verlossende 2-2. In de blessuretijd konden we de volle buit ook nog pakken, maar Robin kon de bal net niet meegeven aan Yaniek die zo alleen op de keeper aankon. Al met al een terechte uitslag waar we goede zaken meededen tov onze concurrenten.

As zaterdag uit naar de koploper SVM A1 waar we trachten een goed resultaat te halen.