DESZ A1 maakt stappen

Auteur: Gerjan van de Belt.

Woensdag 14 oktober | Nu de wekelijkse verslagen uitblijven van onze wedstrijden, even een samenvatting van de laatste 3 wedstrijden

Na de domper van het weggeven van een zekere overwinning moesten we naar het Friese Balk om daar aan te treden op hun mooie sportpark. Korte samenvatting van de wedstrijd. Spectaculair en weer een domper.

We begonnen sterk door een snelle goal van Yanniek Elken die goed weggestuurd werd door Kevin de Kleine.
Maar binnen 15 min was de stand van 0-1 veranderd naar 3-3.
Op de bank was het allemaal niet te bevatten, mooie aanvallen van beide kanten met dito goals.
De aanvallers waren de verdedigers de baas aan beide kanten.
Net voor rust kwamen we weer op voorsprong na een geweldige uithaal uit de draai in de kruising van de sterk spelende Yanniek Elken.
In de rust bijkomen van de hectische 1ste helft, proberen verdedigend de boel op scherp te krijgen , en aan de bal zo blijven te spelen, loerend op de ruimtes.
We begonnen de 2de helft voortvarend want we scoorden uit een mooie vrije trap van Kevin de Kleine de 3-5 voorsprong.
De 20 minuten daarna gebeurde er niet veel, wat ons niet kon deren.
Maar de laatste 20 minuten geven we het helemaal weg.
6 doelpunten tegen krijgen dat mag natuurlijk nooit.
Individueel werd er geschutterd maar ook als collectief slecht verdedigd.
We gingen met 9-5 zwaar onderuit waar een puntje erin minimaal inzat.
Ook verloren we Simon vd Berg met een zware enkelblessure.

Na weer een onnodige nederlaag waar we het in de slotfase weggeven nu een thuiswedstrijd toen nog ongeslagen SVM A1.

De 1ste helft deden we wat we afgesproken hadden.
Voetballend deden we niets onder en hadden de beste mogelijkheden.
Maar met rust was het 0-0 waar we best wel iets mee konden.
De 2de helft was het begin voor de gasten die wat feller uit de kleedkamer kwamen.
Maar naar 55 minuten spelen kwamen we op voorsprong na een snelle uitbraak die afgemaakt werd door Robin Klaver.
Svm ging meer risico nemen waar voor ons mogelijkheden lagen, maar wat ons al vaker doorbrak is de te kleine selectie.
Bepalende spelers die noodgedwongen gewisseld moeten worden en vervangen worden door nog niet fitte spelers.
Maar dat was aanvallend het geval, verdedigend waren de tot de 80ste minuut met soms wat geluk Svm de baas.
Maar dan gebeurde het weer we geven het weer weg.
1ste tegengoal kan gebeuren maar de 2de tegen goal een individuele fout van Gijs die tot dan een van zijn betere wedstrijd keepte.
Kansen tot de gelijkmaker waren er wel maar met name Kelvin Halfmouw kon bij 2 goede kansen niet meer tot score komen.
Dan zit je weer met een katterig gevoel in de kleedkamer, maar waar we ons aan moeten vasthouden was dat we elke wedstrijd minimaal gelijkwaardig waren, maar we nu snel moeten leren van de fouten die we steeds maken.

Afgelopen zaterdag naar Steenwijk om tegen de A2 van Olde Veste de degens te kruisen.

We moesten noodgedwongen wat persoonlijke omzettingen doen, maar daar hadden we vertrouwen in.
We begonnen niet goed, waren erg onrustig, wat toch een gevolg was van de omzettingen.
Na 25 minuten wat omzettingen teruggedraaid en wat anders gaan spelen.
Vanaf dat moment kwam er meer rust in de ploeg zonder overtuigend spel.
Maar Olde Veste wist zich geen raad met ons spel.
Kansen waren schaars maar de grootste kansen waren voor ons.
Met name Wilko Volken had moeten scoren, en Bjorn Vinke ramde een vrije trap nog op de lat.
Olde Veste had 1 goed schot op de lat en wat kleine mogelijkheden.
In de rust erop gehamerd dat we veel meer rust aan de bal moesten hebben.
Dat werd redelijk uitgevoerd met een sterk spelende Hans de Boer in balbezit.
Verdedigend was met name het centrum met Wilko Volken en Bjorn Vinke de tgst de baas.
Echte grote kansen waren er aan beide kanten nog niet tot dan.
Tot we toch weer de mist in gingen omdat Max van Benthem te slap de bal wilde terug spelen op wie, dat was de grote vraag, maar de tgst kwam er tussen ging alleen op Gijs de Haan die de aanvaller nog goed wat ophield maar we kwamen te laat om hem te helpen.
Mokerslag voor de jongens in deze moeilijke fase waar we in zitten.
Toch zag je dat er geloof dat er minimaal een puntje gehaald kan worden tegen deze tegenstander.
En soms moet je wat geluk hebben, zoals bij een vrije trap op onze rechterkant die strak erin gegooid werd door Bjorn Vinke richting 2de paal.
En BAM hij valt zomaar binnen bij de 2de paal, 1-1.
Nog 15 minuten te spelen gaan we door of voor een puntje gaan.
Nee gewoon geduldig blijven, de tgst was conditioneel op meerdere posities minder dan ons. Met name hun verdedigers zaten er doorheen.
Maar we konden er ondanks goede pogingen van Hans de Boer, Max van Benthem en Robin Klaver.
Maar de grootste kans was toen Sanders Medendorp die goed vrijgespeeld werd op de rechterflank maar helaas koos voor een schot ipv de bal breed op de meegelopen Robin Klaver.
Olde Veste kon nog 1 keer gevaarlijk worden, kon, omdat Niels Roeland een slimme kleine overtreding maakte en het verdiende en zo welkome puntje veilig stelde.
Zo zie je maar dat we stapjes maken, en als we dat blijven doen we een goede middenmoter kunnen worden in deze klasse.