DESZ A1 doorbreekt barrière

Auteur: Gerjan van de Belt.

Dinsdag 20 oktober | De mannen moesten al op tijd verzamelen omdat we om 11 uur moesten spelen in Oudemirdum tegen de plaatselijke NOK A1.

NOK doet het goed met 3 winstpartijen uit de laatste 3 wedstrijden. Maar steeds met 1 goal verschil, wat aangehaald werd in de bespreking. Om precies 11 uur werd er afgetrapt op een gewoon veld waar je als speler je vingers bij aflikt.

Het leek dat we toch verrast werden door de gastheren. Ze vlogen er gelijk vol op waar we grote moeite mee hadden. En dan sta je na nog geen 5 minuten spelen achter, omdat ze scoorden uit een corner. Dan hoop je op een reactie van de ploeg maar die kwam niet. We verloren bijna alle duels en 2de ballen winnen zat er ook niet in. Dan is het ook niet zo verrassend dat we na 15 minuten spelen met 2-0 achter kwamen. Slordig balverlies op links, en Bjorn Vinke die te snel voor een sliding koos waren hiervoor de redenen.

Maar toen gebeurde er iets in het veld waar de trainers van beide ploegen spraken van een kaneelpunt. NOK A1 dacht het geforceerd te hebben en de mannen van DESZ dachten, nu is het mooi geweest. We kregen steeds meer controle over de wedstrijd en speelden wat kansen bij elkaar, maar de scherpte voor de goal was er nog niet. Maar NOK A1 kreeg nog een uitgelezen kans op de 3-0, maar de sterk keepende Maikel Westhuis hield ons in wedstrijd met goede reddingen. Op slag voor rust gaf Bjorn Vinke weer een goede lange bal achter hun verdediging, waar Yanniek Elken goed op reageerde en de aansluitingstreffer aantekende.

De 2de helft begonnen we weer slapper dan NOK A1, die dan ook scoorden maar gelukkig voor ons in buitenspel positie. Daarna waren het de Sluzigerd die alles bepaalden op het veld. Kansen werden er gecreƫerd met goede combinaties, maar scoren bleef uit. Zo schoot de goed spelende Wilko Volken vanaf 20 meter hard op de paal, en kon Robin vanaf de rechterflank de keeper niet passeren. In minuut 80 werd plan b in werking werd gesteld. Maar dat leidde door matig inschatten van een bal terug bijna tot een 3-1 achterstand, maar NOK verzuimde dit cadeautje uit te pakken. In de 83 ste minuut was het Yanniek Elken weer die zich liet gelden en scoorde uit weer een goede lange bal van aanvoerder Bjorn Vinke 2-2.

Plan b werd weer teruggedraaid maar wel moest er doorgedrukt worden! NOK A1was klaar om gesloopt te worden de laatste 7 minuten. En dat deden we, want in de 87ste minuut was het de sterk spelende Matz Hekman die weer over links kwam en Yanniek Elken goed zinspeelde, die op zijn beurt zijn 3de en daarmee de 3-2 scoorde tot grote vreugde van ons allemaal. De kansen bleven komen want NOK was helemaal mentaal en fysiek gesloopt. Maar met name Sanders Medendorp had moeten scoren naar weer goed voorbereidend werk van Hans de Boer.

In de allerlaatste minuut kon je zien waarom wij de wedstrijd naar onze deden kantelen. Robin Klaver gaf goed druk op een verdediger die daardoor de bal te kort terug speelde, zodat Robin Klaver alleen op de keeper kon en de 4-2 scoren. De 1ste overwinning was een feit, en de manier waarop was erg hoopgevend! Karakter, lef, saamhorigheid en met veel power gespeeld. Nu de lijn doortrekken met deze boodschap : Wel scherp aan een wedstrijd beginnen!!

Te beginnen as zaterdag thuis om 14.30, tegen weer een Friese opponent waar de 3 punten van gepakt moeten worden.