DESZ A1 doet zichzelf te kort

Auteur: Joey Vinke.

Dinsdag 27 oktober | Op zaterdag 24 oktober moesten we om half 1 aanwezig zijn om op de foto te gaan. Toen de teamfoto was genomen gingen we even met elkaar een balletje overspelen en om kwart over 1 gingen we naar boven voor de bespreking.

Toen Gerjan had gezegd wat er van ons verwacht werd gingen we ons nog even kleden en begonnen we aan de warming-up. Ook de tegenpartij Oldeholtpade A1 begon aan de warming-up. Voor velen van ons een oude bekende. In het seizoen 2013-2014 toen we nog b's waren, was dit namelijk de kampioenswedstrijd, we wonnen deze wedstrijd met 1-0 en werden op doelsaldo kampioen. Maar goed nu is deze wedstrijd slechts één in de onderste regionen van de 1e klasse. Toen we klaar waren met de oefeningen gingen we naar binnen en zei Gerjan nog de laatste nodigde dingetjes.

Om half 3 trapte Oldeholtpade af voor de wedstrijd. In de eerste twintig minuten gebeurde er niet veel en de wedstrijd schommelde een beetje op en neer. Maar in de 22e minuut kreeg Oldeholtpade een penalty mee omdat de bal niet goed werd rondgespeeld achterin. Wilco blokkeerde de tegenstander en de tegenstander ging erbij liggen, dat was voor de scheidsrechter de reden om hem op de stip te leggen en Wilco een gele kaart te geven. De aanvoerder van Oldeholtpade ging hem nemen maar Gijs red hem! En zo staat het 0-0. In de 30e minuut kreeg DESZ een vrije trap randje zestien omdat de keeper de bal uit wou trappen maar hij ging net iets te ver met de bal in z'n handen buiten de 16 staan en dan is het hands. Een indirecte vrije trap die Bjorn voor de linker van Robbin legde en die hem mooi binnenschoot.. 1-0! In de 36e minuut keurde de scheidsrechter onterecht een doelpunt af vanwege buitenspel. Kelvin die op kwam en die de bal naar Yaniek speelde, Yaniek omspeelde de keeper en schoot hem erin, Robbin stond alleen op de doellijn maar die raakte hem niet aan. Waar het buitenspel zou zijn was voor mij een raadsel?! Een paar minuten later floot de scheidsrechter voor rust.

De 2e helft kwam Henry van Wendel voor Niels Roeland er in. DESZ mocht aftrappen maar begon het niet al te best.. Bjorn kreeg geel vanwege te hard inkomen op de tegenstander. Nog geen minuut later kwam Oldeholtpade aan onze linkerkant op en een mislukte voorzet rolde rustig naar Gijs toe, Gijs verwerkte deze bal niet goed en door geklungel kwam de bal bij de spits die hem voor het intikken had.. 1-1. Ook moest Bjorn het veld verlaten door een blessure. Joel Kats van de B1 kwam voor hem in het veld. Een paar minuten later speelde Oldeholtpade de bal uit het veld omdat een speler van hun geblesseerd op het veld lag. Toen de speler behandeld werd konden we weer verder en werd de wedstrijd hervat met een ingooi voor DESZ. Joey gooide in op Wilco die de bal schiet naar de keeper van Oldeholtpade. De keeper stond te ver voor de goal en de bal belandt in de goal en de scheids keurt de goal goed en zo staat het 2-1.. Oldeholtpade is hier niet blij mee maar er werd door gevoetbald. Een minuut later kreeg Kelvin de bal ingespeeld en wilde er langs maar toen kwam de aanvoerder machtig hard ingevlogen op Kelvin en je kon de klap gewoon horen. De scheidsrechter aarzelde geen moment en gaf de speler direct rood. De leiding van Oldeholtpade was het hier absoluut niet mee eens en liep het veld op. Er werd onderling afgesproken dat Oldeholtpade een goal mocht scoren en dat de rode kaart werd ingetrokken voor een gele kaart.. dit viel in ons nadeel en ik snap zelf niet dat een rode kaart kan en mag ingetrokken worden voor een gele terwijl dit wel echt donkerrood was.

Oké wij zijn DESZ en we laten ons van onze goede kant zien om hier mee akkoord te gaan. Wel moest Kelvin er af en werd hij vervangen door Sander. Na 10 minuten kon de wedstrijd hervat worden en schoot Gijs hem in eigen goal. Lang bleef het 2-2 en DESZ kreeg nog één goede kans. Yaniek gaf de bal goed voor en ging langs alles en iedereen heen, Max stond er als enigste en had de bal voor het intikken, hij nam de bal aan met de hand en schoot hem erin. Deze goal werd terecht afgekeurd en weer een grote kans ging verloren. De laatste kans was voor Oldeholtpade. Met een uitbraak kwamen ze er met 3 man tegen 2 van ons uit. De spits ontving de bal en schoot van zo'n 16 meter naast. Het laatste kansje was voor DESZ, Kevin schoot de bal van zo'n 25 meter rakelings over de lat. Toen floot de scheidsrechter af voor de wedstrijd en eindigt het in 2-2. We hebben onszelf te kort gedaan om de kansen niet af te maken en er werd ons helaas te kort gedaan met dubieuze beslissingen. Volgende week spelen we een thuiswedstrijd tegen FC Wolvega A1.