DESZ 35+ pakt koppositie!

Auteur: Johan Slurink.

Zondag 4 oktober | Vrijdagavond 2 oktober stond de 3e competitieronde van de 7x7 competitie voor heren van 35+ op het programma. Dit keer waren wij de gastheer. Gerjan was 's morgens al bezig met de voorbereidingen van de 3e helft. Het verzorgen van de hapjes nam hij voor zijn rekening.

Vandaag stonden de wedstrijden tegen FC Meppel 3 en Oldemarkt op het programma. Onder het toeziend oog van vele supporters trapten wij om 19.00 uur af voor de eerste wedstrijd. AL gauw werd duidelijk dat deze wedstrijd een walk-over werd voor de heren van DESZ. Bij rust was het 5-0 en na hetzelfde beeld en wat onnauwkeurigheid in de 2e helft werd het slechts 8-0. Doelpuntenmakers van deze wedstrijd waren Oscar (2x), Martijn (2x), René, Niels en 2 eigen doelpunten.

19.35 uur speelden wij onze 2e wedstrijd tegen Oldemarkt. Al snel namen wij een 2-0 voorsprong door doelpunten van Johan en René. Oldemarkt hanteerde vooral de lange bal en kon lange tijd geen vuist maken tegen het positiespel van het jonge DESZ. De 3-0 was daar een uitstekend voorbeeld van. Oscar die Marc-Jan bereikte die vervolgens met de hak de bal panklaar legde voor Johan. Na rust tapte Oldemarkt uit een ander vaatje, ze gingen met 6 man voor de pot liggen. Daardoor werd het voor ons moeilijker om te scoren. Bij een bal in de diepte en mis tasten van onze verdediging kwam hun spits zowaar alleen tegenover onze gelegenheidskeeper te staan. Gerjan bakte er niks van en zo werd het 3-1. Uiteindelijk maakte Oscar aan alle onzekerheid een eind en schot de eindstand tegen de touwen.

Door deze 2 overwinningen staan wij nu op doelsaldo bovenaan. Over 2 weken spelen wij in de Wijk, tegen de Blesse en wederom Oldemarkt.