DESZ 35+ 7x7 boekt dubbele zege

Auteur: Johan Slurink.

Maandag 28 september | ​Vrijdagavond 25 september stond er weer een competitieronde op het programma voor het 7x7 35+ team. Deze avond was SC Rouveen onze gastheer. Rouveen was zo slim geweest om heren en dames op één avond te plannen, waardoor er een gezellig drukte op het sportpark heerste. Na afloop in de kantine bleef het ook nog lang gezellig.

Wij traden vanavond aan met wederom 2 gastspelers, Ronald Voerman en Jan Visscher. Helaas waren 2 toppers van ons zwaar geblesseerd.

De eerste wedstrijd was tegen Rouveen, ze hadden nog alles gewonnen, ook van De Blesse waar wij van verloren, dus wij konden onze borst nat maken. Geduldig lieten wij het balletje gaan en af en toe kregen wij een schootkans, maar deze werden telkens net op tijd geblokt. En als je wel een keer vrijgespeeld was kwam hun keeper er razendsnel uit. We gaven weinig weg en zo konden we met 0-0 wisselen. De tweede helft gooiden wij het tempo iets omhoog en daardoor werden wij steeds gevaarlijker. Uiteindelijk 7 minuten voor tijd wisten wij te scoren. Ronald wipte de bal over de keeper en daardoor was het verzet gebroken. Martijn en Oscar zorgden nog voor de eindstand van 3-0. Heerlijke overwinning.

Na een half uur rust stond de wedstrijd tegen FC Meppel 2 op het programma. Deze wedstrijd liep aan het begin op rolletjes. We scoorden redelijk snel via een vrije trap die voor de voeten van Marc-Jan kwam. Daarna liet Oscar een bal van Johan lopen waardoor deze achter de verbouwereerde keeper in het net lag. En vervolgens ronde Oscar een steekpass bekwaam af. FC Meppel probeerde vervolgens uit een ander negatief vaatje te tappen en toen sloeg de sfeer een beetje om. Wij waren zo dom om een beetje met hun mee te gaan en daardoor konden hun terugkomen in de wedstrijd. De tweede helft probeerden wij het weer snel op te pakken en dat lukte ook door de 4-1 van Johan, Meppel kwam nog 1 keer terug maar uiteindelijk lieten Oscar en Johan DESZ winnen met 6-2.

Hoogtepunt van deze wedstrijd was wel het balletje breed op Niels. Een tamelijk onschuldig balletje die steeds harder ging rollen, waardoor Niels alle zeilen moest bijzetten om hem binnen te houden. Waar hij jammerlijk in faalde, hij ging als een houten Klaas naar de grond. Toch jammer dat daar geen beelden van zijn.

Vrijdagavond 2 oktober spelen wij thuis om 19.00. Komt allen!