DESZ 3 worstelt met zichzelf en Flevo Boys 5

Auteur: Dokter.

Dinsdag 7 november | Afgelopen zaterdag 4 november kwam Flevo Boys 5 op bezoek op sportpark de Cingellanden. Een moeilijke tegenstander voor deze middag zal later blijken. Toch werd de wedstrijd met 2-0 gewonnen.

De gastheren mochten deze wedstrijd op zandplaat 3 aftrappen. Het veld lag er deze keer een keer niet goed bij. Afgelopen week is veld 3 namelijk voorzien van een deklaag zand om het winterproof te maken. Helaas heeft dat op de eerste paar wedstrijden die er na dit onderhoud op gespeeld worden wel invloed. Zo ook deze middag.

De eerste 10 minuten gaat DESZ zoals we dat inmiddels gewend zijn furieus van start. In de 3e minuut ziet Whasie de opening voor een lange bal richting broeder Tinus. In een keer stond Tinus oog in oog met de doelman. Zichtbaar geschrokken werkte Tinus de bal richting de goal, maar de keeper had hier een antwoord op en de eerste corner van een serie van 5 in vijf minuten tijd was een feit.

De corner die volgde werd goed in gekopt door de MOTM van vorige week, Joy Addink zag echter ook zijn kopbal gered worden door de doelman. Vanaf dat moment werd de polderveste belegerd. Normaliter houdt zo'n belegering in dat er een goal in de maak is. Vandaag was dat echter niet het geval. 10 minuten lang was het veldoverwicht voor de Sluzigers, maar tot een doelpuntrijke kans kwam de ploeg niet.

In de tiende minuut leek het er op alsof Flevo Boys als een duveltje uit een doosje zou komen. Een goed opgezette counter van de gastheren stond op het punt om uit te breken maar Simon had het door. De linksback koos er voor om druk te zetten in plaats van terug te lopen en met succes. De beslissende pas werd op deze manier gestopt en het balbezit was voor Simon.

Na deze actie werd het publiek ruim 25 minuten getrakteerd op een boeiende schaakpartij. Zelfs Kasparov zou er van genoten hebben. Maar kansrijk voor de goals was het allerminst totdat er in de 38ste minuut een vrije trap komt aan de zijkant van de 16 voor de goal van Flevo Boys. Bakkie mag deze bal nemen en geeft deze bal prima voor op Tinus. De kopsterke horecatijger kopt deze bal goed op de goal, maar wederom handelt de goalie goed en blijft de brilstand nog steeds op het bord staan.

In de rust worden de statistieken opgemaakt. Te weinig gecreƫerd maar ook niets weg gegeven is de conclusie. Met maar liefst 5!!! wissels op de bank wordt het tijd om vooral aanvallend wat te wisselen. De tweede helft werden er echter niet veel meer kansen gecreƫerd dan in de eerste helft. Het positiespel werd echter wel beter. De wedstrijd had iets anders nodig, een impuls, individuele klasse, een staaltje kunde oftewel Bakkie in optima forma.

Na 60 minuten kreeg DESZ een vrije bal op ruim 25 meter recht voor de goal. Nick van der Haar dames en heren, onze Bakkie ramde deze bal wel zo hard in de goal dat zelfs bij de NASA het meteorietalarm op hol sloeg. De 1-0 was een feit, maar hij moest eigenlijk voor twee tellen.

Deze goal zorgde er voor dat de gastheren nu wel wat aanvallender moesten gaan voetballen waardoor er ook meer ruimtes op het veld gevonden konden worden. In de 73ste minuut werd die ruimte gevonden. Een counter over links zorgde er voor dat de bal bij Gorski belandde. De linker middenvelder liet aan de zijkant van het veld zien dat hij nog steeds een goede actie in huis heeft. Hij passeerde zijn man en gaf een perfecte voorzet. Een niet te missen kans was het gevolg en de bal werd binnen gegleden door de Dokter. 2-0 een kwartier voor tijd. Normaal gesproken een moment om de wedstrijd dood te maken. Dat kon echter niet meer want deze wedstrijd was in de 3e minuut al overleden.

5 minuten voor tijd was er echter nog een kans om op 3-0 te komen. Een lange bal van Whasie op de Dokter kwam prima aan. De 3 aanvallende spelers van DESZ wilden op de goal afstormen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar werden teruggefloten. De onderbouwing van de vlaggenist was buitenspel. Deze was echter vergeten dat er nog iemand grassprieten aan het tellen was op de rand van het strafschopgebied. Na wat commotie kon men de wedstrijd uitspelen.

2 minuten later haalt Flevo Boys nog een keer venijnig uit van een meter of 20 van de goal van Jordy. Een wonderschoon schot treft gelukkig de paal en niet het net. Dit was het laatste wapenfeit.

De 3 punten zijn wederom voor DESZ en de koppositie is verstevigd. 21 punten uit 7 wedstrijden. Wat een start, waar gaat dit heen?

Na afloop komt de leider van de supportersvereniging van DESZ 3 Jan Addink een bezoek brengen aan de kleedkamer: "Jongens, voordat jullie het in de media lezen of horen. Ik ben wederom trots op jullie. Ik heb genoten aan de zijlijn."

Vol van trots kunnen de mannen van het 3e de kantine betreden. Het was weer een bijzondere middag.