DESZ 3 wint met 9-0 thuis na de Nacht van Zwartsluis

Auteur: Wilco Volken. Foto's: 6

Zondag 12 mei | Het vlaggenschip mag, na een zware nacht van Zwartsluis, aantreden tegen Espel 3. Half 3 wordt er afgetrapt op veld 4. DESZ begint fel aan de 1e helft om de klus zo snel mogelijk te klaren.

Na een paar minuten zijn de mannen van DESZ al gevaarlijk uit een corner, deze wordt net naast gekopt.

Even later neemt Björn nog een corner en deze wordt door niemand aangeraakt en valt binnen! 1-0. Het is duidelijk te zien dat de mannen van Espel 3 niet sterk zijn aan de bal en hierdoor worden er veel kansen gecreëerd door DESZ en staat de uitploeg veelal met de rug tegen de muur.

Mark maakt een loopactie en vanuit achter wordt dit gezien en de lange bal wordt gegeven. Mark controleert de bal knap en maakt koeltjes af.

Niet veel later komt Lukasz na een individuele actie door de laatste linie heen.Hij ziet Max naast zich staan en legt de bal keurig af.

Max faalt ondanks zijn enorme kater niet om te scoren en zo staat het vrij vlot 3-0. DESZ gaat vrolijk verder met scoren en de koppies bij Espel gaan al hangen.

Mark komt vrij op het middenveld en krult de bal de bovenhoek in om er 4-0 van te maken. Helaas wordt hij wat overmoedig en gaan vele andere pogingen om zijn hattrick compleet te maken over en naast.

Dan een opmerkelijk moment, Lukasz komt door en probeert de bal voor de keeper weg te tikken, de keeper zaagt Lukasz onderste boven en iedereen is opgelucht om te zien dat zijn scheenbeen niet in 2 stukken ligt.

De keeper wordt de rode kaart getoond en moet het veld verlaten, alleen waren sommige mensen het raar genoeg niet eens met de kleur van de kaart en besluiten dit even duidelijk te maken aan de scheidsrechter, na al een waarschuwing te hebben gehad bleef de nummer 6 van Espel toch door zeuren en moest ook het veld verlaten. Hierna dreigt Espel van het veld te stappen, maar na overleg mag de nummer 6 dan toch het veld weer in omdat het anders wel heel sneu wordt voor de mannen uit Espel.

Na deze discussie en Lukasz die inmiddels op de bank heeft plaats genomen benut Wilco de penal, deze was vrij matig ingeschoten, maar aangezien de spits in de goal stond maakte dat niet uit. 5-0 en we gaan naar de thee.

Na de rust gaat DESZ verder met waar het gebleven was, scoren. De 6-0 wordt gemaakt door Joy. Gilbert die de wedstrijd overigens heeft uitgespeeld zonder geblesseerd te raken neemt de 7e van de middag voor zijn rekening.

Björn besluit de aanvaller die omgetoverd is tot keeper maar eens te testen door de bal met een rotgang door het midden te strepen. De keeper was aan het vliegen vangen en heeft de bal schijnbaar alleen maar gehoord. De laatste van de middag komt weer van de man van glas die na een piekfijne voorzet van Ted de bal tegen de touwen kopt.

Het was een mooie warme middag met een zakelijke 9-0 overwinning.

Volgende week spelen de mannen om 15:40 uit bij Ruinerwold.