DESZ 3 wint FIFA game in de polder

Auteur: Max Feenstra.

Vrijdag 24 november | Afgelopen zaterdag mochten de mannen van 3 de wei in tegen Espel 2. Eerder dit seizoen speelden de mannen van 3 al een wedstrijd tegen het hoger geplaatste Espel 3. Deze wedstrijd met groot klasse verschil gewonnen, thuis werd het maar liefst 7-0. Op kladpapier leek het dus een makkelijke wedstrijd te worden.

Om 11:30 vertrokken de manschappen richting de polder om vervolgens om 12:19 te starten met de warming-up. De scheidsrechter liet vlak voor aanvang weten dat hij een officiële scheidsrechter van de KNVB was. "Normaal fluit ik hogerop maar ik was vrij dus ik heb besloten deze wedstrijd maar even mee te pakken". 3 wist dus gelijk waar het aan toe was, van deze man moesten ze het zeker niet hebben deze wedstrijd.

DESZ begon sterk aan deze wedstrijd, dat vertaalde zich al snel in de eerste kans. Max werd in de 5e minuut diep gestuurd, hij rende op zijn beurt de laatste man voorbij alsof hij Usain Bolt was. Maar dan ook echt met het balgevoel van Usain Bolt, u raad het al bal te ver voor zich uit waardoor de keeper makkelijk redding kon brengen. Een paar minuten later komt Henk alleen voor de keeper na een steekbal van Max vergeet hij dat hij kan doorlopen, met een schot van 20 meter vind hij de keeper op zijn pad. Dat er vanmiddag wat te halen viel was dus al snel duidelijk, een trage achterhoede van Espel tegen de snelle voorhoede van DESZ. 1 en 1 is 2 zult u denken niets bleek minder waar, bij Espel hebben ze een keeper uit de klei getrokken die zijn vak goed verstond deze middag.

Aan de kansen lag het zeker niet, zo kwamen Henk en de dokter nog alleen voor de doelman. Bakkie kreeg nog 2 maal de kans om het van afstand te doen, helaas waren de pogingen allemaal voor het vangnet of de keeper. Het moest dus anders zou Max gedacht hebben, in de 25eminuut loopt hij de keeper voorbij en legt de bal af op de dokter. Helaas voor 3 was de laatste man van Espel op tijd terug en kon de inzet blokken. Hierna volgen nog tal van kansen die allen gemist worden door 3. Kort voor rust denkt 3 nog op voorsprong te komen, na de zoveelste strakke corner van Joy weet Max het net te vinden. Helaas wordt hij afgefloten hij duwde zijn directe tegenstander te opzichtig weg. Gelukkig kan 3 altijd vertrouwen op de altijd ijzersterke achterhoede hierdoor staat de brilstand op het bord tijdens de rust.

Even wat FIFA statistieken erbij pakken :

Balbezit : Espel 34% - DESZ 66%

Schoten : Espel 1 – DESZ 19

Op doel : Espel 0 – DESZ 8

DESZ zet het goede spel in de 2e helft voort, dat resulteert al na 5 minuten in de voorsprong. Als bij 3 het scoren niet wil lukken hebben ze altijd Nick alias BAKKIE nog. Na een korte combinatie met Henk neemt hij de bal aan in de 16, met snel voetenwerk weet hij de keeper te verschalken BOEM 0-1!!! Na verscheidene wissels en kansen gebeurt er het onmogelijke. In de 60e minuut wordt er een FIFA GOAL gescoord. Jawel dames en heren in de 5e klasse L, en op het hoofdweiland van Espel liet de dokter even een magistraal hoogstandje zien. Na weer een goede strakke corner van Joy werd de bal niet goed verwerkt door de verdediging van de thuisploeg. De bal gaat de lucht in stuitert een keer op de 16 en dan doet de dokter het onmogelijke, met een halve omhaal uit de draai weet hij met zijn slechte been de kruising te vinden MAGISTRAAL ! BOEM 0-2 !! Na deze mokerslag vertrouwd 3 op de kwaliteiten van de Balle en de rest van de verdediging. Espel komt nog een paar keer met wat dreiging in de 16 van de gastheren maar echt gevaarlijk wordt het niet meer. DESZ houdt voor de 3e keer de 0 dit seizoen, een prima resultaat en tijd voor groene knuppels ! Tot volgende week!