DESZ 3: Werken voor je geld

Auteur: Jeldrik de Gast.

Dinsdag 20 maart | Afgelopen zaterdag mocht DESZ 3 na veel afgelastingen eindelijk weer de (kunst-)wei in. Op het program stond de confrontatie met Flevo Boys 5. In de eerste seizoenshelft was gebleken dat dit een van de sterkste tegenstanders uit de competitie is dus scherpte was nodig aan de kant van de Sluzigers. Daar werd voor de wedstrijd al gehoor aan gegeven. Vanuit het niets zette Max Feenstra een lekkere zachte bal voor op de Dokter die hem vervolgens probleemloos binnen gleed. De gehaktballen van de club uit Emmeloord werden vervolgens als goed beoordeeld.

Enfin we gingen ook nog voetballen die middag en niet onverdienstelijk. In de eerste helft was het duidelijk dat DESZ voor de winst kwam maar speelde het nog wel met een handrem. Er werd veel op balbezit gespeeld en de openingen werden gezocht. Dat eerste lukte prima, maar dat laatste verliep nog niet zo goed tot dat de Dokter na een half uur spelen een-op-een met de keeper wordt gezet door een precieze pass van achteruit. Bij de Dokter ontbrak het aan killer instinct en de bal werd zonder pardon in de vangnetten gejankt.

Vijf minuten later is het Ted van Kleef die doorkomt op rechts. Met een beetje geluk kan hij nog balbezit houden en wordt zijn doorzettingskracht beloond met een schietkans voor de keeper. Helaas was door de lange rush die hier aan vooraf ging de kracht van het schot wat minder, maar de bal wordt prima in de kruising geplaatst. De keeper had helaas een antwoord op dit schot waardoor het de eerste helft 0-0 bleef. Tijd voor een bak thee.

Omdat de thee nog even op zich liet wachten besloot Jaap de Kidde even te kijken of er al uitslagen bekend waren van andere wedstrijden in de competitie. Tot zijn schrik kon hij zijn telefoon niet vinden. Telefoon weg! En zijn portemonnee was ook leeg! Er is gestolen!

Iedereen ging zijn portemonnee en telefoon controleren en alle portemonnees waren tot op de laatste euro's leeg gehaald. Zelfs de OV-chipkaarten waren uit de portemonnees gestolen. Er volgde een woede uitbarsting in kleedkamer 22. Geen sporen van braak maar wel was alles weg in een kleedkamer die op slot gedraaid is. Het mag duidelijk zijn dat er meerdere sleutels in omloop zijn.

Nadat deze roof gemeld was bij de club en bij de politie werd duidelijk dat het een bekend probleem is waar tot op heden niks aan is gedaan. De sfeer werd als maar grimmiger en de wedstrijd werd eerst nog even uitgesteld totdat wij er uit waren of wij verder wilden voetballen of niet. Zuurverdiende centen waren gestolen en een trainer die tijdens de eerste helft door de gang liep had een jongen met een sleutel langs de deuren zien gaan. Er werd duidelijk wie het gedaan moest hebben, maar eerst werd de agressie maar even omgeschakeld naar positieve energie op het veld.

Onze tegenstander van de middag had ook niet gekozen voor dit voorval en zij moesten niet de dupe worden van wat DESZ 3 deze middag was overkomen. Er werd na enige tijd dus besloten om de tweede helft te gaan voetballen en de woede om te zetten in positieve energie. Iets wat ook daadwerkelijk gebeurde en dat valt de mannen uit kleedkamer 22 wel te prijzen.

Vol energie werd de tweede helft gespeeld en gedomineerd door DESZ. In de 55ste minuut was het Przemek Kulczak die een corner bij de tweede paal weergaloos binnen dreunde in de kruising. Een moeilijke bal werd zonder pardon de netten in gejankt door de vleugelverdediger die bewees dat je op een vleugel ook kan vliegen. BOEM!!! De 0-1 was een feit.

Przemek was vanaf dat moment helemaal los en bleef maar draven langs de lijn. Bijna elke aanval werd door de doelpuntenmaker opgezet. Zo ook de volgende. Het was een bal van Przemek op de Dokter die de 0-2 inleidde. Een perfecte pass naar voren werd afgeschermd door de Dokter voor Henk Pastink. Henk had zoals altijd een neusje voor de goal en pikte de bal 30 meter voor de goal op waarna hij alleen door kon lopen op de keeper. De snelle rechtsbuiten was zelfs door Gebrselassie niet meer te achterhalen en beheerst schoot hij de 0-2 binnen in de 60ste minuut. De wedstrijd was binnen een kwartier na rust in het slot.

Dat Jaap de Kidde zijn gram nog moest halen mocht duidelijk zijn. Max Feenstra was zich daar ook van bewust en dacht: "Laat mij maar even de Kidde helpen." In de 80ste minuut was het een perfecte steekbal van Whasie die er voor zorgde dat Max weg werd gestuurd richting het doel van Flevo Boys. Een tikkie breed zorgde er voor dat de keeper kansloos was en Jaap kon de bal vrij binnen schieten. 0-3, wedstrijd gespeeld en wederom 3 punten.

Dat dit dure punten waren mocht duidelijk zijn. Ongeveer €250,- en 1/3 Iphone per punt. Daar moeten wij nog heel wat uren hard voor werken. De verdachte is bekend bij de politie. Wij hopen dat de dief gepakt wordt zodat hem ook duidelijk gemaakt kan worden dat iedereen moet werken voor zijn geld. Deze laffe daad krijgt nog een staartje…