DESZ 3 'verslaat' een eind weg

Auteur: Max Feenstra.

Woensdag 22 september | We tikken even twee verslagen in een week weg. Na de teleurstelling van vorige week, wilden we die zwarte zaterdag maar gauw vergeten. Maar op verzoek van opdringerige mannetjes van VHK 3 hier toch een stukkie tekst. Zaterdag 11 september speelden we op Sportpark Ezinge tegen Alcides 4, zoals zojuist beschreven een zaterdag om gauw te vergeten.

De eerste helft kunnen we kort over zijn, zoals gewoonlijk niet al te hoogstaand voetbal. Wat kansen over en weer waarvan de beste kansen voor de thuisploeg. Kamil wist nog wat grote kansen te pareren, maar toch gingen we de rust in met een verdiende 1-0 achterstand. Na de rust ging het hard de 2-0 werd heel makkelijk weggegeven door de achterhoede. Om over de 3-0 nog maar te zwijgen, wanneer Kamil haast wil maken speelt hij de bal zo in de voeten van de aanvaller. Die bewaart het overzicht en speelt hem breed, via wat geklungel weet de spits de bal toch binnen te frommelen. Wanneer het derde één op één gaat voetballen geven ze geen kans meer weg en is het billenknijpen voor de thuisploeg. De ene naar de andere grote kans wordt bij elkaar gevoetbald, er is veel beweging en variatie in de ploeg gekomen. Toch blijft de eerste uit goal nog even op zich wachten, het is Marek die op aangeven van Max de 3-1 maakt. Een paar minuten later is het weer raak, echter wordt Max (onterecht) terug gefloten voor buitenspel. Niet lang daarna werkt Stef een bal op de paal, diezelfde Stef krijgt daarna een nog een kans. Op aangeven van Marek schiet hij de aansluitingstreffer binnen. Het derde speelt oppermachtig maar is te laat begonnen met voetballen, de wedstrijd wordt met 3-2 verloren.

Zaterdag 18 September reisden we af naar Rouveen, zonder naar het weerbericht te kijken was het duidelijk dat het een mooie dag werd. Er waren maar liefst negentien spelers die zich hadden aangemeld voor deze derby, en ja dat zijn er bijzonder veel. Afgelopen weken bleef de teller namelijk steken op acht of negen voetballers. Gelukkig voor de leiders vielen er nog een paar geblesseerde kneuzen af, zo werd de opstelling maken alweer een beetje makkelijker.

Een lege dug-out verraadde al dat het een zware middag voor de thuisploeg werd. 13.58 nog een keeperswissel aan de kant van Rouveen vanwege een geblesseerde veldspeler, en ja deze speler kreeg de handschoenen aan. Om exact 14.00 werd er afgetrapt op sportpark Rouveen, het derde begon aanvallend aan de wedstrijd. Al binnen een paar minuten weet Joy de 0-1 uit de rebound binnen te schieten. Een paar minuten later is het raak aan de andere kant, Rouveen weet over links door te komen en een harde voorzet betekend 1-1. Daarna zet Marek de brommer aan, de razendsnelle en doelgerichte spits schiet de 1-2 en de 1-3 binnen. Bij beide doelpunten loopt hij zijn directe tegenstanders eruit, en blijft hij uitermate kalm alleen voor de keeper. De geblesseerde keeper probeert een te korte terugspeelbal weg te werken. Maar zodra hij aanzet over strekt hij de boel en valt voorover op het veld neer. Een koud kunstje voor de druk zettende Robert om de 1-4 binnen te tikken. Na een zoektocht van ruim tien minuten, hebben ze een vliegende keeper uit de hoge hoed getoverd. Marek tekent voor de ruststand, op kenmerkende wijze schiet hij de 1-5 tegen de touwen.

Na de rust ging het derde lekker verder waar het gebleven was, vol de druk erop en kansen creëren. Als u raadt wie de 1-6 maakt, wint u twee tickets voor de wedstrijd aankomende zaterdag. Dan wordt er uit gestreden tegen Blokzijl 2. Het antwoord op die vraag is natuurlijk Marek. Hierna grijpen de keepers de hoofdrol, als eerste krijgt de vliegende keeper van Rouveen de lachers op z'n hand. Op een meter of 25 van z'n doel slaat hij de bal uit de lucht voordat het derde kan scoren. Een gele kaart voor de doelman en dus wederom een keeperswissel. Daarna is die van ons aan de beurt, na een hoekschop van Rouveen valt de bal op de 16 en wordt binnen geschoten door de thuisploeg. Kamil beweert dat er geduwd wordt, en besluit er het enige Nederlandse woord uit te gooien dat hij kent. "Klootzak" levert hem geel op en dus ook aan onze zijde een keeperswissel. Johan trekt de handschoenen aan, leuk feitje; dit is de enige die deze middag de nul houdt. En ja Marek maakt er nog even één bij. Hij zet de eindstand op 2-7, hij scoort op de zelfde wijze als zijn vier voorgaande doelpunten.

Bedankt voor uw aandacht en tot zaterdag op Sportpark de Uiterdijken!