DESZ 3 verrast vriend en vijand door overwinning op koploper MSC

Auteur: Rik Batteram.

Dinsdag 12 mei | Zwartsluis - Afgelopen zaterdag heeft het derde elftal van DESZ, koploper MSC 2 een gevoelige tik gegeven. Op eigen sportpark werden de gasten getrakteerd op een nederlaag, man of the match aan sluzigerzijde was 'De Balle" die in de slotfase een penalty wist te keren.

Waar de thuisclub al lang en breed aan de warming-up was begonnen, kwamen de jochies van MSC rustig het veld op lopen. Ze leken het wel even te doen deze middag. Eerder dit seizoen wist DESZ in Meppel niet te winnen, door een gele kaart en 10-minuten tijdstraf van onze keeper, kwamen de Meppelermuggen binnen no-time op een 3-0 voorsprong. Uiteindelijk werd het 4-0 voor de thuisclub, terwijl DESZ daar al de betere ploeg was. Deze middag zal en moest het anders.

DESZ begon sterk en wist binnen een kwartier al twee keer het net te vinden. De thuisploeg wist MSC onder druk te zetten en terug te dringen. Het was Appelo die binnen 5 minuten al doel trof. Enkele minuten later werd een overtreding van MSC in het zestienmeter gebied bestraft met een penalty. Dit was 1 van de 3 die deze middag werd gegeven. Het was captain Kuipers die achter de bal ging staan en de bal hard in de kruising schoot: 2-0. Na een twintig minuten spelen werden de rollen omgedraaid. De bezoekers werden sterker en DESZ liep achter de feiten aan. Een kleine overtreding in het strafschopgebied van de thuisploeg, werd bestraft door de scheidsrechter. De penalty kon niet worden gekeerd, 2-1. Het was tijd voor de rust..

Direct na de thee, kreeg DESZ een opgelegde niet-te-missen kans. Maar helaas, deze werd door spits Appelo niet benut. Door gele kaarten, 10-minutenstraf, van spelers Halbertsma en Appelo, werd DESZ gedwongen om in een ondertal de elf van MSC tegen te houden. Dit werd een veldslag. Het was MSC dat wou en zocht na de gelijkmaker, waar DESZ met hangen en wurgen overeind bleef staan.

Met nog een kwartier op de klok, begon de spanning toe te nemen. Zouden wij dan vandaag de competitie weer spannend kunnen maken? Voor een sensatie kunnen zorgen om de koploper puntloos huiswaarts te sturen? Eén van de twee ploegen zijn die konden zeggen dat ze van de nummer 1 hebben gewonnen? Het zou zo maar kunnen. Maar in de slotfase was het flink nagelbijten, zenuwen die opkwamen, want ohh wat zijn we dicht bij een 3-punter.

Dat de scheidsrechter daar wellicht iets anders over dacht, werd ons in de 87ste minuut duidelijk. Een eerste overtreding buiten de 16 werd onbestraft gelaten, waarna de tweede overtreding in de zestien bestraft werd. De derde penalty die werd gegeven deze middag. Dat het nooit verstandig is om twee keer een penalty te nemen, deed MSC-spits nog maar eventjes voor. Keeper Elfring had onthouden welke hoek die de eerste schoot, dook vervolgens na die hoek..... en PANG, tegengehouden! Zo konden de 3punten in Zwartsluis gehouden worden.

Er wacht ons nog een laatste wedstrijd over 2 weken tegen degradant Flevo Boys. Een wedstrijd die er niet meer toe doet voor de competitie. Wij zullen ons vlaggenschip aanmoedigen waar kan en hun via deze weg succes wensen!