DESZ 3: Liever dik dan scheel

Auteur: Max Feenstra.

Donderdag 22 maart | Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen Rouveen op het programma, het was de koudste DESZ – Rouveen sinds 1963. De temperatuur zat rond het vriespunt en er stond een gure wind. Toch stond er een recordaantal bezoekers op de Cingelanden.

Ondanks de kou begon 3 sterk aan de wedstrijd, in de 1e minuut is er al gelijk een grote kans voor Max maar die ziet zijn poging naast vliegen. In de minuten daarna volgen er nog wat kleine kansen voor DESZ maar helaas zonder succes. Na 10 minuten één richtingsverkeer te hebben gehad komt Rouveen beter in de wedstrijd. Ze weten de bal wat langer in het team te houden en komen wat vaker richting de goal van de thuisploeg. Het beloofde vanaf dat moment een spannende wedstrijd te worden. In de 15e minuut is er de volgende kans voor de thuisploeg, een lange bal van Nick wordt goed belopen door Max. Laatst genoemde weet de bal over de keeper heen te spelen maar wordt (onterecht) afgefloten voor buitenspel. De 20 minuten die hierna gespeelt worden gebeurt er weinig, wat corners en vrije trappen over en weer maar geen ploeg wordt echt gevaarlijk. DESZ beseft dat het lekkerder de 2e helft in gaat als het voor de rust nog voor komt. Nog 10 minuten vol op de aanval, uit een corner beland de bal uit de kluts voor de voeten van Max. Die schiet van dichtbij de bal op goal en denkt dan alsnog te scoren, een verdediger van Rouveen houdt de bal op (of achter) de doellijn tegen met de hand. De scheidsrechter van deze middag fluit direct en laat weten dat hij een handsbal heeft gezien. Maar na een kort gesprek met de assistent scheidsrechter besluit de arbiter gewoon een doeltrap te geven. Erg merkwaardig, het zit 3 niet mee deze middag. Een paar minuten voor rust is het dan wel raak. De gelegenheid spits van 3 schiet al zijn woede van zich af en weet vanaf een meter of 25 de keeper te verschalken. Laat die schele Tinus maar even !

In de rust wordt er het een en ander gewisseld, en werd er besloten dat we weer gauw naar voren moesten de score uitbreiden. Hetzelfde gold natuurlijk voor Rouveen, een snelle gelijkmaker zou een hele andere wedstrijd geven.

Rouveen komt feller uit de kleedkamer dan DESZ. Sterker nog de uitploeg maakt de gelijkmaker, een goed opgezette aanval van de centrale verdediger. Na 2 één-tweetjes weet de nummer 4 alleen voor Jordy komen en plaatst de bal keurig onderin de hoek. Gelukkig weet 3 meteen weer op voorsprong te komen, uit een corner ramt Kim de bal in het dak van het doel! Deze goal kwam wel op een heel goed moment. Na deze goal kwam de klad er in bij de uitploeg en DESZ kan de wedstrijd rustig uit spelen. Na een goede strakke bal van Jordy wordt Robert over links weg gestuurd. Laatstgenoemde zet het op het lopen en schiet de bal koeltjes om de keeper heen BOEM ! 3-1! Hierna wordt Rouveen nog 1 maal gevaarlijk, wederom is het de nummer 4. Hij weet van afstand bijna de balle weer te verschalken maar deze krijgt hulp van de lat.

Gelijk na deze kans grijpt 3 in, er komen 2 oude, ervaren en wijze spelers in het veld. Of ja wijs… Ga er maar eens lekker voor zitten, ondertussen dat ik dit verslag tik heb ik nog steeds geen woorden gevonden om dit goed te formuleren. Als één van deze twee jongens een kans krijgt en naar de grond gewerkt wordt protesteert deze, hier ontvangt de ervaren speler een gele prent voor. Dat de arbiter een kort lontje heeft wordt wel duidelijk als hij met wat commentaar ineens de rode kaart tevoorschijn haalt. Het is kloten voor 3 maar Ted staat een schorsing van 3 wedstrijden te wachten.

Ik zou het bijna vergeten maar ik wil de dokter toch zeker niet te kort doen, in de slotminuten maakt hij nog een weergaloze treffer. Liever dik dan scheel klonk het over het hoofdveld…. Wordt vervolgt.