DESZ 3: Einzelgänger doet schietgebedje

Auteur: Max Feenstra.

Maandag 11 december | Speler van DESZ 2 traint expres maar één keer zodat hij met DESZ 3 mee mag naar ‘t Klooster. Dat hij vervolgens ook nog wordt bekroont tot…( ik krijg het mijn strot niet uit), had niemand voorzien.

Afgelopen zaterdag stond er een mooi affiche op het programma, in de kelderklasse nam VHK 3 het op tegen de favoriet DESZ 3. Als men vooraf naar de stand en de uitslagen keek zou het een makkie moeten zijn voor DESZ. Echter Jelrik de Gast, ja en wat voor een gast. Probeerde de mannen van DESZ 3 scherp te houden in aanloop naar deze wedstrijd. Voor hem was het een weerzien met zijn oude club, zelf was hij dus al extra gemotiveerd om te winnen.

Het was een koude en mistige zaterdag, de eerste panty's waren alweer te zien in de kleedkamer. Waar onze super Pool wordt uitgelachen door zijn medespelers, zit in een hoekje Jordy de balle ook stiekem mee te lachen. Helaas niet stiekem genoeg want ook hij had de panty uit de kast getrokken. Wat deze panty voor nut had weet niemand want er zaten meer gaten in dan in een gemiddeld vangnet. Als de basisspelers met de warming-up bezig zijn is het voor de coach Henke en wisselspeler Max hoogste tijd voor een balletje gehakt. Deze wordt beoordeeld met een 7.5 prima balletje zo in de kou. Als men nog niet voelde dat het koud was zagen ze dat wel aan de arbiter, deze kwam om 14:25 aanlopen in zijn kabouter tenue lekker warm ingepakt.

Aftrap,

Dat de mannen van VHK ook gebrandt waren om deze wedstrijd te winnen was gelijk al duidelijk. Ze zaten er allemaal fel en kort op. Speelden aanvallend voetbal en via de lange bal werden hun spitsen meerdere malen gezocht. DESZ luidt zelf de eerste kans in voor de thuisploeg, waar DESZ de kat uit de boom wil kijken verspelen ze de bal door geklungel van een centrum verdediger. De aanvaller van VHK weet hier wel raad mee, in de 5e minuut passeert hij via een bekeken bal Jordy de balle. DESZ moet aan de bak geen tijd meer voor geklungel, vol erop voor de gelijkmaker! Alleen de thuisploeg had al rekening gehouden dat het een schiettent zou kunnen worden. Speelden ze nou met 5,6 of 7 verdedigers ik weet het niet, maar wat ik wel weet is dat de aanvallers van 3 de grootste moeite hadden om er doorheen te komen. Tot in de 20e minuut Reiny (ja die verdediger van 2) de bal in de loop krijgt, vraag me niet hoe hij de bal meeneemt maar hij schiet de bal onder de keeper door boem 1-1!!! De rest van de eerste helft speelt zich zo'n beetje af op de middenlijn, kleine kansen over en weer maar echt gevaar is er niet. Tot kort voor rust de middenvelders van 3 vergeten te verdedigen. Een middenvelder van de thuisploeg staat bij de 2e paal te wachten om de bal binnen te schuiven, gelukkig voor 3 schiet hij rakelings naast. Tijd voor rust en een donderspeech van de coach.

En of die donderspeech hielp, de nodige wissels vinden plaats en DESZ komt sterker terug. Alleen hoe door een 7 mans defensie te komen, een taak waar DESZ zich totaal geen raad mee weet. In de eerste minuten wordt de ene naar de andere sloopkogel voor het doel van de thuisploeg gegooit. Alleen mist 3 die ene kopsterke speler voor de goal. De vleugelspelers van DESZ weten zeker het begin van de 2e helft continu de achterlijn te halen maar het helpt niet. Doordat DESZ zoveel sterker is als in de eerste helft krijgt de verdediging minder te doen en winnen zij zowat ieder duel. Een kwartier naar rust wordt Max diep gestuurd door Nick alias Bakkie alleen de aanvaller komt een teenlengte te kort om in 1x door te lopen op de keeper. Een paar minuten later is het wel raak, een hoge bal vanuit de achterhoede wordt goed verwerkt door Henk P. Deze legt op zijn beurt de bal goed af op Reiny (ja die verdediger van 2) en hij weet via de kluts de bal langs de keeper te werken! Boem!!! 1-2 na deze voorsprong geeft 3 de thuisploeg zoals gewoonlijk meer ruimte maar daar weten de verdedigers zich nu wel een keer raad mee. VHK wordt niet echt gevaarlijk meer, DESZ wordt nog wel een paar keer gevaarlijk maar alles is net niet goed genoeg! Als de scheidsrechter af fluit zijn de jongens van 3 als een kind zo blij! Volgende week krijgen de mannen een weekje rust, de week daarop moet het gebeuren uit bij Olympia. Alle support is dan welkom, tot de 16e!