DESZ 3 boekt krappe overwinning op Creil-Bant 5

Auteur: Jesper. Foto's: 41

Woensdag 11 december | Na de negende overwinning op rij van vorige week met onze concullega's uit tollebeek in de figurantenrol mocht het vlaggenschip van DESZ aanleggen tegen Creil-Bant 5, op papier geen moeilijke wedstrijd.

Het was een vroegertje op sportpark de cingellanden waar voor het VIP-team van DESZ de nodige versnaperingen klaarstonden, waarvoor dank. Na een mentale voorbereiding van ruim één uur konden de manschappen zich gereed maken voor de tiende competitiewedstrijd van het seizoen. Helaas moest onze keeper Kamil al in de warming-up geblesseerd uitstappen, hierdoor mocht goalgetter Mark plaatsnemen tussen het aluminium.

Om stipt half 1 bracht desz de bal aan het rollen waarna DESZ via Tim en Henry in 5 minuten al 2 grote kansen creëerde maar desz weet ze niet te verzilveren. Na een kwartier voetbal weet Thomas een voorzet te geven die verrassend over de keeper heen valt, maar helaas net naast. Na een harde tackle op Jesper moest DESZ al na 20 minuten de eerste wissel inzetten. De rood-witten gaan door waar ze mee bezig waren en creëren kans op kans maar dit resulteert niet in een goal. Dan besluit Joy dat het genoeg is en scoort met een schitterende lob over de keeper. De rest van de eerste helft gebeurt er op een paar vrije trappen na niks, dus gaat DESZ met een krappe 1-0 voorsprong richting de thee.

De doorgevoerde tactische beslissingen van de Sluzigers brachten niet gelijk resultaat en in de eerste 10 minuten werd er nauwelijks iets gecreëerd. Pas na een kwartier ontvangt Appe (A.K.A. Harold Van de Velde) de bal op een kansrijke positie maar weet uit de lastige hoek niet te scoren. Voor de volgende kans hoeven de supporters niet lang te wachten, na een goede voorzet wint Appe het kopduel en kan Kamil de bal binnenlopen. Wat volgt is irritatie aan de kant van de Polderboeren wat na 10 minuten resulteert in een gele kaart voor de nummer 6 van Creil-Bant. De wedstrijd bloedt dood en na 90 minuten besluit de arbiter van dienst dat het genoeg is en dirigeert de voetballers naar het bier.

Dat een wedstrijd op papier dik winnen nog geen garantie is voor de praktijk is wel weer gebleken. Maar als je slechte wedstrijden wint, dan…. Achja misschien nog iets te voorbarig om die uitspraken te doen. Echter met de tiende(!) competitieoverwinning op rij blijft DESZ 3 topfavoriet in de competitie. Volgende week zaterdag staat de laatste wedstrijd van het kalenderjaar op het programma tegen Tonego, mits ze niet in de piepers zitten...