DESZ 3 bestrijdt muggen met rijpe appels!

Auteur: Clubwatcher DAC.

Woensdag 8 april | Afgelopen zaterdag traden de mannen van DESZ 3 aan tegen FC Meppel 4. Een opponent waar in de thuiswedstrijd nog nipt in blessuretijd met 2-3 van verloren werd door een dubieuze strafschop. Echter na de winterstop heeft de equipe van Visscher/Mooiweer de stijgende lijn te pakken en wordt er met vol vertrouwen uitgekeken naar de volle buit.

Zaterdag 13:00 iedereen aanwezig bij DESZ. De koffie diende dit keer geserveerd te worden in de kantine van de FC, omdat het DESZ-clubhuis vanwege het rustige middagprogramma op de velden van de Cingellanden tijdelijk gesloten was. De corveeploeg (Eddy de Eagle/ Hoenes) had alles netjes klaar staan al signaleerde men onderweg dat tas 20 (de shirts,broekjes en kousen) niet meegenomen waren. Niet geheel onbelangrijk...maar ja dat kan gebeuren en de boetecommissie zal zich hier nog over buigen... Snel "112" gebeld en met loeiende sirenes werd de tas alsnog 25 minuten voor aanvang van de wedstrijd afgeleverd in kleedkamer 8 .

Trainerstaff Visscher/Mooiweer startte met volgende opstelling: Balle jr-Bassie-Wollie- Tim Kanting- Battie-Eagle-Tedje-Tinus-Arie-Appels- Joy. Op de bank: Floep, De Kidde en de Kladde (1e helft aan de vlag). DESZ begon sterk aan de wedstrijd en had al snel in de gaten dat de keeper van de FC voor de 1e keer in de goal stond en dat werd dan ook meerdere malen genadeloos afgestraft. Na een prachtige aanval over rechts maakte Joy snoeihard de 0-1 op aangeven van Appels. De achterste linie gunde het publiek echter nog wat spanning in de wedstrijd want het was al snel weer 1-1.

Daarna liep DESZ3 moeiteloos uit naar 1-5 door doelpunten van Arie, Tinus en opnieuw Joy en Appels. Een zeer comfortabele voorsprong bij rust konden de mannen de thee opzoeken. De zon liet ook steeds meer van zich spreken, waarna de trainersstaf besloot om geen risico te nemen en iedereen in te smeren met zonnebrandolie.. De volgende wissels vonden plaats: Tinus en Bassie mochten even tot rust komen... Wollie vertrok rechtstreeks richting Z'sluis om de opening te verrichten van het nieuwe Museum Kuipers. Zie www.zwartsluisactueel voor de foto's. ..

Na rust startte DESZ weer furieus en bleek de Floep niet alleen zijn lichaam ingesmeerd te hebben met olie, maar ook zijn schoenen..want hij vuurde de 1-6 binnen no time op het bord. Daarna zakte het spelbeeld langzaam naar een matig niveau en dachten de meesten al aan een koude rakker... De extra trainingsarbeid bij DESZ2 bleek Appels goed te hebben gedaan, want hij maakt nog 3 doelpunten op een prachtige wijze. Daartussen door gaf DESZ wat cadeautjes weg om de middag voor de tegenstander ook nog enigszins dragelijk te maken. Eindstand 4-9. Hiermee klimt DESZ3 naar de 8e stek en kan het zich langzaam richten op een plek in de middenmoot. Met nog 4 potjes te gaan, behoort dit zeker tot de mogelijkheden.