DESZ 2 zet winstreeks voort in de beker

Auteur: Sander van Eijken.

Maandag 13 september | Zaterdag 11 september was het zover. De bekerkraker Olympia'28-2 tegen DESZ 2. Na de overwinning van afgelopen week kon DESZ een grote stap zetten richting de volgende ronde van het bekertoernooi. Olympia '28 moest ook winnen na het gelijke spel in hun eerste wedstrijd.

Om precies 13:00 uur werd er afgetrapt op het kunstgrasveld van Sportpark `t Hoenbroeck. Vanaf minuut één was het eigenlijk een rommelige wedstrijd met veel fouten over en weer. Toch kreeg DESZ de betere kansen in het eerste half uur. Na twee keer gevaarlijk door te komen via de rechterflank kwam DESZ een paar keer dicht bij de openingstreffer. Na dat de eerste 20 minuten DESZ de betere van het spel was kwam Olympia in de 25e minuut gevaarlijk voor het doel van Jordy, maar de keeper van DESZ redde uitstekend. Verder kwamen beide ploegen in de eerste helft weinig tot kansen. We gingen rusten met de brilstand op het scorebord.

Naarmate de tweede helft vorderde werd DESZ sterker en begon de druk op het doel van Olympia toe te nemen. In de 70e minuut was het dan eindelijk zover. Met een perfecte crossbal van Jarno lanceert hij Ronny die de bal in één keer over de keeper van Olympia tikt 0-1. Na de openingstreffer van DESZ probeerde Olympia de gelijkmaker nog te forceren maar op een kopbal na waar Jordy uitstekend op reageerde creëerde de thuisploeg geen grote kansen en kon DESZ de voorsprong over de streep trekken.

Na deze overwinning komt DESZ op zes punten in de poule te staan, en is een punt volgende week genoeg tegen URK 3 om verder te gaan in het bekertoernooi. Volgende week word er OP Urk afgetrapt om 14:45 uur. Wees welkom en tot dan!