DESZ 2 zet goede competitiestart voort

Auteur: Rick van Eijken.

Maandag 30 september | Zaterdag 28 september stond de tweede competitiewedstrijd op het programma, ditmaal tegen het ook goed begonnen CVVO 2.

Om 14.30 uur werd er afgetrapt op Sportpark de Cingellanden. DESZ begon ijzersterk aan de wedstrijd, en na 2 minuten was daar dan al gelijk een penalty in het voordeel van DESZ. Raoel Krabbe ging achter de bal staan en schoot hem feilloos in de linkerhoek. 1-0. Na de goal hadden de mannen de wedstrijd onder controle, een paar kansjes over en weer, maar meer was het ook niet. Toch kreeg DESZ vlak voor rust nog een grote kans, Jona Marsman met een dieptepass op Janiek Overmars die vervolgens de bal rustig achter de keeper werkt. Zo gaan de mannen met een 2-0 voorsprong de rust in.

Na rust beginnen de heren wat minder aan de 2e helft. Een steekbal van de middenvelder van CVVO valt achter de verdediging en de spits weet de bal rustig in de hoek te schuiven. 2-1. Even later wordt Janiek aan de rand van de zestien ingespeeld, die legt de bal op zo'n 20 meter klaar voor Jona die de bal uiteindelijk heerlijk in de rechter onderhoek weet te plaatsen. Met nog ongeveer een kwartier te gaan moet DESZ deze pot over de streep zien te trekken, maar algauw was daar de aansluitingstreffer van CVVO. Ditmaal werd de bal op goal gekopt, waar onze sluitpost Maikel de bal net niet wist te keren. 3-2.

DESZ maakt het zich de laatste tien minuten onnodig lastig, maar daar wordt dan een prachtige dieptepass gegeven op de ingevallen Marc Horst, die de bal langs de keeper weet te schuiven. 4-2. Met nog een aantal minuten te spelen weet CVVO weer de aansluitingstreffer te maken. 4-3. Het werd de laatste minuten nog heel erg spannend, maar uiteindelijk weten de mannen de wedstrijd over de streep te trekken. De 3 punten blijven in Zwartsluis en zo zetten de mannen de goede competitiestart voort.

Aankomende zaterdag spelen wij de derby tegen Olympia'28 2. Om 12.30 zal er worden afgetrapt op sportpark 'T Hoenbroeck. Graag tot dan!