Desz 2 wint wederom van het kleine broertje in Hasselt

Auteur: Kevin Zoutman.

Dinsdag 12 oktober | Op zaterdag 9 oktober stond er een derby op het programma. Desz moest uit naar Olympia’28 op sportpark ’t Hoenbroeck. Deze twee ploegen troffen elkaar al eerder, namelijk in de beker. Desz won toen verdiend met 0-1. De Skoapekuukies vonden dat deze uitslag volledig onterecht was en dat een gelijkspel meer op zijn plek was. Ook vertelden ze dat ze vandaag ons even de les gingen lezen. Al voor dat de wedstrijd begon, was er vanuit de kant van de thuisploeg al begonnen met de psychologische oorlogvoering. Maar hier werden de Sluzigers niet warm of koud van!

Om precies 12:00 uur werd er afgetrapt. In het 1e kwartier kwamen er wat kleine kansjes vanaf de kant van DESZ, echt gevaarlijk waren deze niet. DESZ heeft veel de bal en heeft het betere van het spel. Na 17 minuten wordt het 0-1. Hans de Boer krijgt de bal rond randje 16, denkt niet na en krult de bal in de verre hoek. Nog geen 5 minuten later is het weer raak. Na een aanval over de rechterkant van DESZ komt de bal voor, Hans de Boer doet een slim overstapje en hierdoor kan Raoel Krabbe de bal achter de keeper schuiven en verdubbelt hij de score. 5 minuten na de 0-2 heeft Olympia hun eerste echte gevaarlijke aanval van de wedstrijd. De speler van Olympia komt één op één met Jordy maar weet niet te scoren, mede door een zeer knappe redding van onze goalie. In het verdere verloop van de 1e helft weet DESZ goed druk te zetten op de achterste linie, alleen wordt dit niet beloond met een doelpunt en gaan we rusten met een 0-2 voorsprong voor DESZ.

Na de rust krijgt Olympia binnen 3 minuten een dubieuze penalty. De scheidsrechter wijst naar de penaltystip, maar je zag van veraf al dat dit natuurlijk geen penalty was. De speler van Olympia staat achter de bal en schiet de bal achter doelman Elfring, Hierdoor doet de thuisploeg iets terug. Nadat de thuisploeg de aansluitingstreffer gemaakt had, kwamen zij door met een paar kleine kansjes, maar echt gevaarlijk werd dit zeker niet. In de 55e minuut gaat Zoutman geblesseerd van het veld af en wordt vervangen door O' Dowd. Af en toe heeft de thuisploeg een aanval maar het is vooral DESZ die de wedstrijd in handen heeft en doorgaat met zoeken naar de 3e treffer.

In de 68e minuut komt er een 3 dubbele wissel aan vanuit de kant van DESZ. Volken komt erin voor Hekman, van Eerde voor Klaver en Verhoeckx komt binnen de lijnen voor Krabbe. Paar minuten later heeft Volken een grote kans om de wedstrijd op slot te gooien, alleen hij stuit op de keeper. 10 minuten voor tijd komt DESZ wel op een 1-3 voorsprong. Het is Verhoeckx die amper een paar minuten nodig heeft om het doel te vinden. Hij krijgt de bal binnen de 16 meter en met al die ervaring die hij heeft, hoef je aan hem niet te vragen hoe hij met deze kans moet omgaan. DESZ kreeg hierna nog enkele mogelijkheden om het verschil nog groter te maken maar dit werd niet beloond met een 4e treffer. Na 90 minuten maakte de scheidsrechter een einde aan de derby. Met als resultaat dat wederom de punten mee naar Zwartsluis gingen en de 'kleine' hoop die Olympia had helemaal verdween.

De eerstvolgende wedstrijd is op 23 oktober om 12:15 uur. Dan spelen de rood-witten een thuiswedstrijd tegen Staphorst en gaan we er alles aan doen om de volle 3 punten weer te pakken.