DESZ 2 wint thuis van NOK 2

Auteur: Gerjan van de Belt.

Woensdag 18 september | Het 2de heeft zijn 1ste bekerwedstrijd met 8-1 gewonnen bij 3de klasser NOK. We lieten vanaf minuut 1 zien, welke ploeg komend seizoen een klasse hoger speelt.

Veel balbezit, veel kansen creƫren, en snel scoren. Wilco was attent, toen een vrije trap van Habieb door de keeper werd losgeslagen. Dat gebeurde nadat we al vaak dreigend waren geweest. Paar minuten later, scoorde Habieb fraai met buitenkantje rechts de 0-2.

We bleven de boel controleren en vooral domineren. NOK 2 kreeg geen vat op ons, omdat er veel positiewisselingen waren. Met als gevolg veel kansen, waar we te weinig uit scoorden. Maar gelukkig Yaniek scoorde nog 2 maal voor rust, zodat we met een 4-0 voorsprong de rust ingingen, en NOK met weinig vertrouwen in de goede afloop de kleedkamer in ging.

2de helft was wat minder, zonder dat we ook maar in gevaar kwamen. Toch maakten we nog 4 goals. Habieb scoorde 2 maal, waarvan de 1ste een fraaie omhaal was. Ook Yaniek liet zich weer gelden door 2 maal te scoren, waarvan 1 van de 11 meter. En dat bracht ons totaal op 8.

NOK scoorde nog wel een keer bij een 0-7 tussenstand, wat dan resulteerde in de 1-8 uitslag. Al met al, goede uitslag, goede pot, en uitzicht op de knok out fase.