DESZ 2 wint op de valreep de kraker tegen LTC 2

Auteur: Matz Hekman. Foto's: 95

Donderdag 16 juni | ​Na de 9-1 overwinning op SC Loppersum 2 van afgelopen zaterdag is het zaak om in de wedstrijd van vanavond tegen LTC 2 het vizier net zo scherp te hebben. Wat staat er op het spel? Een plekje in de finale voor promotie naar de 1e klasse. In de competitie werd 2 keer eerder gespeeld tegen de mannen uit Assen, beide wedstrijden gingen verloren, er is dus het een en ander recht te zetten.

Om 20:00 uur floot scheidsrechter Smook Brands voor het begin van deze halve finale. Beide teams gingen fel van start en lieten merken dat er niet zomaar gewonnen zou worden. In het eerste kwartier wisten beide teams weinig echte kansen te creëren. De mannen van DESZ 2 begonnen echter veel scherper aan deze wedstrijd dan in de competitie, dit resulteerde in een licht overwicht in het begin van de wedstrijd.

Met een aantal lange ballen werd geprobeerd een gat te vinden achter de laatste linie van LTC, maar door een sterke verdediging die zeer georganiseerd stond, bleek dit lastiger dan gehoopt. Een aantal minuten later is LTC gevaarlijk uit de counter en wordt de spits slim vrijgespeeld, maar hij schiet voorlangs. In de 35e minuut breekt LTC weer weg via de linkerkant. De aanvaller dribbelt de 16 in van DESZ, Bas Klaver probeert de aanvaller te blokken door een sliding in te zetten maar raakt hierbij de tegenstander, aldus het oordeel van de scheidsrechter. De (te) makkelijk gegeven penalty wordt binnengeschoten en zo kijken de mannen van DESZ tegen een 0-1 achterstand aan.

In de 2e helft was het duidelijk dat DESZ zich nog niet gewonnen gaf, de gehele 2e helft hadden zij het overwicht en de dreiging. Dit resulteerde in een aantal kleine mogelijkheden, een van deze mogelijkheden werd in de 55e minuut tot corner verwerkt door de laatste linie van LTC. Na een scrimmage die volgt uit deze corner is het aanvoerder Jarno Nieborg die wordt geraakt binnen het 16 meter gebied. De scheidsrechter twijfelt niet en legt ook hier de bal op de stip. Mark Elken gaat achter de bal staan, maar faalt oog in oog met de doelman van LTC. De stand blijft 0-1 en de mannen van DESZ moeten aan de bak.

Met wat wissels probeerde trainer Van der Haar wat te forceren, zo bracht hij onder andere breekijzer Mark van Eerde binnen de lijnen. Een gouden zet van onze Louis van Gaal want het is deze Mark van Eerde die in de 93e minuut de gelijkmaker binnenkopt. Volledig terecht sleept DESZ een verlenging uit het vuur.

De van JO19-1 geleende Sven Eilander dacht dat het er al op zat voor vanavond, met zijn shirt en scheenbeschermers in de hand hoorde hij dat ie gewoon de verlenging moest spelen, dus snel de kleren weer aan en het veld in. Mark Van Eerde, die door zijn goal zijn gewicht in goud waard is voor DESZ 2, neemt hierna weer plaats op zijn vertrouwde positie achterin. In de 101e minuut van de verlenging is het Mark Elken die wordt vrijgespeeld en de bal op sublieme wijze weet mee te nemen. Hij vergeet alleen deze keer zijn kans af te maken.

Door een andere wissel in de achterhoede is het Max van Dijk die met zijn felheid de aanvallers van LTC moet helpen af te stoppen. Maar onze Max "de poes" heeft zaterdag tegen SC Loppersum 2 al laten zien over een geweldige voorzet te beschikken. Dit liet hij vandaag weer zien door in de 106e minuut de bal perfect op het hoofd van Mark Elken te leggen. Dit keer weet Mark Elken de kans te verzilveren en zet DESZ 2 op een 2-1 voorsprong vlak voor de pauze in de verlenging.

15 minuten volhouden is alles wat de 11 mannen in het veld moesten doen. LTC ging logischerwijs alles of niets spelen, dit zorgde voor enorm veel ruimte achter de laatste linie. In de 117e minuut wordt deze ruimte gevonden met een lange bal op Mark Elken, die even daarvoor geblesseerd raakte maar doordat alle wissels ingezet waren moest blijven staan. Bijna ingehaald wordend door Klaas de Buuze sprint Mark Elken achter de bal aan, met zijn allerlaatste krachten schiet hij de bal van een meter of 30 in één keer perfect over de keeper van LTC heen. Met dit doelpunt verzekert hij zijn ploeg van een plek in de finale van de nacompetitie.

De overwinning vandaag op LTC 2 was het schoolvoorbeeld van een teamprestatie, de manier waarop de mannen van DESZ 2 vandaag vochten voor elkaar, in combinatie met goed verzorgd voetbal, resulteert in een zeer terechte overwinning. Met deze spirit in de ploeg is zaterdag V.V. Mamio 2 de tegenstander in de finale. Een grote onbekende voor de heren uit Zwartsluis, maar wanneer zij hetzelfde op de mat leggen als vanavond hebben zij er in ieder geval alles aan gedaan de promotie af te dwingen.

Datum, tijd en locatie van deze finale wordt een dezer dagen bekend gemaakt. Het belooft een prachtig warme zaterdag te worden waarbij de mannen van DESZ 2 alle support kunnen gebruiken.

Houd de socials van DESZ in de gaten en kom onze ploeg aanmoedigen naar een plek in de 1e klasse.