DESZ 2 wint oefenduel van Hatto Heim

Auteur: Laurens Schuurman.

Zaterdag 9 september | Het is dinsdag 5 september, de wedstrijddag tegen Hatto Heim, maar daarnaast ook de verjaardag van de trainer (Remco Lachenal).

Klokslag 19:00 uur waren de gladiatoren aanwezig. De focus lag meteen op de wedstrijd. Na een kleine tactische bespreking over wat goed en fout ging tegen Hollandscheveld 2, gingen de mannen zich klaar en warm maken.

Stipt 20:00 uur blies de scheidsrechter op zijn fluit. DESZ zat er meteen kort op en maakte het Hatto Heim erg moeilijk. In balbezit was DESZ ook erg sterk, een groot deel van de eerste helft had DESZ de bal.

Een paar kansen verder, vuurde Jarno Nieborg uit een vrije trap een kanonskogel op de goal van de tegenstander. De bal kwam terug van de paal het speelveld in. Hierdoor kon Ronny Bakker gemakkelijk met zijn snelheid anticiperen en maakte zo de 1-0.

Na de rust voetbalde DESZ moeizamer en kregen ze minder grip op de ploeg uit Hattem. Toch kreeg de Wizard (Willard Reinders) het voor elkaar om zich vrij te spelen, waarna hij een pracht voorzet gaf op Raoel Krabbe die een formidabele lob gaf over de keeper heen en zo de 2-0 maakte.

Later scoorde Hatto Heim de 2-1 door een fout in de achterhoede van DESZ.
DESZ wist de voorsprong te handhaven en kwam winnend uit de strijd.

Op 9 september speelt DESZ 2 tegen d' Olde Veste 2 voor de beker. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark Parallelweg om 12:15 uur.