DESZ 2 wint de derby tegen Genemuiden 3

Auteur: Hans de Boer.

Dinsdag 23 januari | Op zaterdag 20 januari stond de derby tegen Genemuiden 3 op het programma. Op papier de wedstrijd tussen de nummer 3 en nummer 12, maar een derby als deze brengt altijd wat extra's. Voor het oog van een groot aantal supporters fluit scheidsrechter Arnold Velhuizen om 14:30 voor de start van de wedstrijd.

In de beginfase was dit ook duidelijk te zien, beide ploegen begonnen fel en dat kwam het spel niet ten goede. Het eerste kwartier begon rommelig en dit leidde ook tot weinig kansen.

Na het eerste kwartier begonnen de mannen van DESZ 2 wat meer grip op de wedstrijd te krijgen en met goed positiespel laten de mannen van De Graaf en Lachenal SC Genemuiden achter de bal aanlopen.

Na een half uur spelen komt DESZ dan eindelijk op voorsprong. Na een goede aanval komt de bal uit bij Sander en met zijn fluwelen linkerbeen brengt hij de bal voor op Ronny.

Ronny ziet dat de keeper de bal totaal verkeerd inschat en kopt de bal over de keeper heen: 1-0.

Voor de rust krijgt DESZ nog een paar kleine kansen maar tot een doelpunt komt het niet meer. Ruststand 1-0.

Na wat tactische aanwijzingen in de rust komen de mannen van DESZ 2 met goede moed het veld weer opgestapt. Dit betaalde zich bijna direct uit met een grote kans voor Willard.

Hij krijgt na balverlies van Genemuiden de bal aangespeeld op randje 16. Hij legt aan voor een schot waar menig rugbyspeler jaloers op zou zijn.

Achteraf gaf hij ook toe dat hij een goede rugbyspeler zou zijn. Stand blijft ongewijzigd 1-0.

Het verloop van de wedstrijd blijft enigszins hetzelfde, DESZ voetbalt goed en geeft weinig weg tegen de mannen uit Genemuiden.

Na 60 minuten ontstaat er een opstootje aan de zijlijn, na wat geworstel in de sneeuw en een aantal gele kaarten kan er weer verder gevoetbald worden.

10 minuten voor tijd krijgt Ronny nog een geweldige kans om de voorsprong te verdubbelen maar hij wil het graag spannend houden. Grote kansen blijven echter uit voor de groen witten, maar de spanning blijft.

Tot in de 89e minuut Olaf de bal naar voren roeit, Raoel de bal controleert alsof hij Dennis Bergkamp is. Hij speelt vervolgens de bal naar de ingevallen Riekelt die hem strak voorgeeft. De bal blijft dan liggen tussen 2 verdedigers van Genemuiden en Tim, Tim heeft nog even de tijd om een bakje koffie te zetten en schiet vervolgens keihard de bal binnen 2-0. De mannen van DESZ 2 vieren feest, de supporters van Genemuiden proberen nog de volgende pont te halen en vertrekken massaal. Een paar minuten later vindt ook Arnold het wel mooi geweest en fluit hij de wedstrijd af. Eindstand DESZ 2 – Genemuiden 3 2-0!

Wij danken alle trouwe supporters voor de steun in grote getale en hopen jullie ook volgende week weer te zien. DESZ 2 speelt dan om 14:30 uur de uitwedstrijd tegen Rouveen 2. Dit belooft weer een mooie wedstrijd te worden. Tot dan!