DESZ 2 watervast tegen 'd Olde Veste

Auteur: Wesley Volken. Foto's: 60

Maandag 19 oktober | Zwartsluis - Het 2e heeft een goed vervolg kunnen geven aan de wedstrijden tegen Staphorst en HZVV. Laagvlieger 'd Olde Veste 3 werd op sportpark Cingellanden met 7-1 verslagen. Grote man aan de kant van de Sluzigers was Christiaan Zwiep. Hij scoorde maar liefst 3 keer.

De eerste kans was echter voor de gasten. Na een aanval over rechts kopte de spits van OV net voorlangs. 1 minuut later maakte Zwiep zijn eerste van de middag. Na een ingooi op rechts legde Nico de bal panklaar voor zijn voeten. Hij twijfelde niet en haalde hard uit: 1-0.

Een droomstart voor de mannen van Muis, die de honneurs waar nam vanwege de afwezigheid van hoofdcoach van der Haar. Deze is in Spanje op zoek naar versterking en is, naar verluidt, zaterdagavond gezien bij Valencia - Sevilla. Interim-trainer Muis wilde zo graag zijn sporen achterlaten dat hij de opstelling en de tactiek met watervaste stift op het bord zette......

In de 20e minuut weet de thuisploeg opnieuw te scoren. Na een aanval over links via Demian en Mark van Eerde, wordt Mark alleen voor de keeper gezet door Wesley. In eerste instantie brengt de doelman redding, maar in de rebound scoort Mark alsnog: 2-0.
DESZ blijft dan doordrukken en gaat op zoek naar de 3-0. Deze komt er ook na een half uur spelen. Demian legt een bal achter de verdediging neer waarop Christiaan een sprintduel aangaat met de laatste man van 'd Olde Veste. Zo snel als de spits de avond er voor met de bokkentocht was, zo snel ging hij er vandoor met de bal. De laatste man van de gasten trok aan de noodrem en dat resulteerde in een vrije bal voor de thuisploeg. Jarno Nieborg wist wel raad met dit klusje en schoof de bal redelijk simpel langs de muur en de keeper: 3-0
Voor rust krijgen de Sluzigers nog een aantal kansen, maar deze werden niet verzilverd.

In de 2e helft is de eerste kans opnieuw voor 'd Olde Veste. Louk komt goed uit zijn doel en houdt de stand op 3-0. In de minuten daarop volgen goede kansen voor de thuisploeg. Een strakke voorzet van Slurink wordt gemist door Volken en Appelo. Zwiep en Klomp missen in kansrijke positie.
Een kwartier na rust gooit DESZ het duel volledig in het slot. Reiny breekt door over rechts en levert een perfecte voorzet af. Wesley hoeft hem alleen nog maar binnen te lopen, maar zorgt met deze intikker voor zijn eerste goal sinds hele lange tijd: 4-0.

Na die goal gaat Slurink naar de kant en brengt Muis niemand minder dan de 'shuffle-koning' Gerjan Kronenberg binnen de lijnen. Vanaf dat moment kwam er weer swing in het elftal. Old Soldier Kronenberg nam de ploeg bij de hand en het duurde dan ook niet lang tot er weer een doelpunt bijgeschreven kon worden. Wesley wordt ingespeeld, raakt met een werkelijk schitterende overstap 3 a 4 tegenstanders kwijt, en stuurt met buitenkantje rechts op een weergaloze manier Gerjan Kronenberg diep. Deze twijfelt zichtbaar nog even tussen een shuffle langs de keeper, en een voorzet, maar is niet zelfzuchtig en gunt de bal aan goalgetter Zwiep. Met het bockbier van vrijdagavond nog in de benen zorgt de spits voor de 5-0.

Dan is er even een moment van verslapping achterin waardoor 'd Olde Veste ook een doelpunt kan maken. Al dan niet buitenspel, de scheidsrechter keurt hem goed en zo staat de 5-1 op het scorebord met nog 20 minuten te gaan.
Daarna gaan de Sluzigers echter weer door met voetballen, met in de hoofdrol Kronenberg. De ene naar de andere actie vliegt er uit aan de linkerkant. De ene keer van hem, de andere keer van de rechtsback van 'd Olde Veste. Het is wel Gerjan die een aandeel heeft in de volgende treffer. Opnieuw geeft hij Christiaan een niet te missen kans, en deze maakt zijn hattrick compleet: 6-1.

Een kwartier voor tijd maakt Muis zijn wissels op: Appelo en Griemink verlaten het veld met beide een assist op hun naam, binnen de lijnen komen Harold Joosten en Mark Doosje. Laatstgenoemde is weer terug in de selectie na een langdurige blessure. De wissels zorgen voor een mooi slotakkoord. Doosje zet zelf de aanval op aan de linkerkant, Kronenberg zorgt nog maar eens voor een goede voorzet, welke uiteindelijk bij Harold Joosten terecht komt aan de rechterkant van het veld. Harold ziet Wesley vrij staan op de zestien, maar het is Doosje die zijn kans schoon ziet en de puntgave voorzet hard in het doel kopt! De bal verdwijnt onhoudbaar in de korte hoek: 7-1!
Een mooi moment voor de invaller, die de laatste maanden keihard heeft gewerkt aan zijn rentree. De tranen vloeiden dan ook rijkelijk bij Doosje, die zichtbaar geƫmotioneerd was na zijn doelpunt.

Niet veel later fluit scheidsrechter Groothuizen voor het laatst en heeft interim-trainer Muis zijn eerste overwinning als eindverantwoordelijke van DESZ 2 binnen. Het is te hopen dat hij er volgende week nog een bij kan schrijven. Dan gaat DESZ 2 op bezoek bij FC Meppel 3, op sportpark Ezinge, om 14.30 uur.