DESZ 2 vindt de aansluiting

Auteur: Gerjan van de Belt.

Dinsdag 9 oktober | Het 2de heeft de aansluiting gevonden met de nr 1 vd competitie Oudehakse 2. Het seizoen is nog lang maar voorlopig kun je er beter maar bij zitten.

Helemaal als je kijkt hoe de 1ste wedstrijd verliep voor ons. Die werd terecht met 4-0 verloren van Wolvega 2. Begonnen sterk, met een grote kans voor Mark Elken maar hij schoot de bal naast. Gaandeweg de wedstrijd nam Wolvega de regie over en scoorde na 35 min de 1-0 . Pal voor rust had het 2de een grote kans via Habieb maar hij voerde zijn actie te lang door.

De 2de helft was van onze kant een blamage en lieten we ons makkelijk naar de slachtbank leiden. We mochten ons gelukkig prijzen dat het maar bij 4-0 bleef mede door goed keeperswerk van Jordy. Onze 2de wedstrijd was een thuiswedstrijd tegen VHK 2. Die werd verdiend gewonnen met 4-2 na een 2-1 ruststand. We kwamen snel op voorsprong via Jasper. VHK deed snel wat terug omdat we verdedigend een bal niet goed verwerkten 1-1.

Gelukkig pakten we de draad weer op een maakten voor rust de 2-1 via Matz. De 2de helft hadden we touwtjes stevig in handen en scoorden via Habieb de 3-1. Toen was er een fase van gemakzucht van onze kant. Foutjes stapelden zich op met als gevolg dat VHK de aansluitingstreffer kon laten noteren. Het had nog erger voor DESZ 2 kunnen zijn maar Gijs pakte een strafschop. Na die strafschop pakte het 2de de draad weer op en bouwde de score verder uit via Habieb 4-2.

De 4-2 tevens was de einduitslag van de derby. Afgelopen zaterdag weer een soort van derby op het programma. SVN 2 kwam op bezoek. Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. Het 2de was een maatje te groot voor de Nijeveners. In de 1ste helft werd er veel gecreëerd maar het rendement was te laag. Alleen Mark Elken scoorde uit een fraaie solo.

De 2de helft hetzelfde spelbeeld met een beter DESZ. Het duurde dus ook niet lang voordat Habieb de 2-0 scoorde. De laatste 20 min liepen we verder uit naar 5-0. Mark Elken was de grote man met een loepzuivere hatrick. 2 kopballen en een mooie vrije trap die hij in de touwen jaagde. Wat wel een smetje was was het uitvallen van Gijs de Haan met een waarschijnlijke zware knieblessure.

As zaterdag uit naar SVM 2 wat nog geen punt heeft gepakt. Gaan met vertrouwen die kant op omdat we steeds een stapje beter spelen en veel creëren en relatief weinig weggeven .