DESZ 2 verslaat Staphorst met ruime cijfers.

Auteur: Lars Visser.

Zondag 24 oktober | Na de mooie overwinning op de Olympia was er voor DESZ2 een weekend rust. Maar gelukkig mochten ze deze week het veld op. Staphorst 3 stond op het programma. Altijd een zeer stugge en gewaagde tegenstander.

Om 12:15 werd er afgetrapt op het sportpark. En na 6 min was het al raak!

Hekman schuift de bal simpel binnen na een mooie voorzet van Bakker. Daarna kwamen er heel erg veel kansen voor DESZ, maar er werd helaas niet gescoord. Vlak voor de rust kwam Bakker er door, de verdediger zag nog maar 1 optie en dat was hem neer halen, wat uit eindelijk resulteerde in een penalty.

Nieborg eiste de bal op en schoot hem met overtuiging binnen waardoor DESZ 2 met een comfortabele voorsprong de rust in ging. Na wat tactische aanwijzingen in de rust en een wissel; Jozua komt er in voor Hekman, ging DESZ met nieuwe energie de 2de helft beginnen en om deze wedstrijd winnend over de streep te trekken.

In de 2de helft ging de kansenregen van de 1ste helft gewoon weer door. Krabbe met een bal op de lat. Bakker nog met een schot vlak voor langs. En zo waren er nog veel meer kansen. Tot dat in de 62ste minuut Jozua na een fantastische kapbeweging de bal vol in de bovenhoek weet te schieten en de 3-0 op het bord staat. Paar minuten later werden er nog een paar verse krachten ingebracht. Nieborg en Van Eerde verlieten het veld en Reinier en Van Dijk kwamen er in. De 4-0 liet ook niet lang op zich wachten. Weer Jozua die na een mooi actie de bal tegen het net schiet en daar door zijn 2de van de dag maakt. Nog heel veel gemiste kansen en nog een wissel verder, Verhoeckx kwam het veld in voor Bakker. Daarna kwam uiteindelijk de laatste goal van de dag, de 5-0, gemaakt door de invaller die het veld in kwam. Zelf zei hij dat hij de bal nog helemaal niet wilde, want hij stond nog niet goed voor maar schoot hij die bal er toch in. Vlak na de goal floot de scheidsrechter af.

Na een mooie en zakelijke overwinning zo als de trainer zelf zei, staat volgende week de uitwedstrijd naar The knickerbockers op het programma. 12:15 zal daar de aftrap zijn! Tot volgende week!