DESZ 2 verliest thuis nipt van LTC 2

Auteur: Jasper Schuurman.

Woensdag 30 september | Op zaterdag 26 augustus speelde DESZ 2 haar tweede competitiewedstrijd thuis tegen LTC 2. De Sluzigers hadden vorige week een knappe overwinning van maar liefst 5-1 geboekt op VV Noordscheschut. Dit beloofde dus veel goeds voor de wedstrijd tegen LTC 2. De heren uit Assen hadden zelf hun eerste competitiewedstrijd tegen Hollandscheveld 2 met 3-2 gewonnen.

Scheidsrechter Velthuizen gaf het startsignaal en al snel bleek dat de gasten uit Assen met veel pressie vooruit speelden. Dit veroorzaakte echter ook veel ruimte achter de verdediging waar DESZ met zijn buitenspelers veel profijt uit kon halen. In de 15e minuut kwam er een grote kans voor Bakker, maar de keeper van LTC stopte met een keurige redding de doelpoging.

Niet veel later veroverde LTC de bal op het middenveld, doordat ze onze middenvelders weinig tijd gaven om te handelen. Na keurig positiespel van de gasten kwamen ze vrij snel voor de goal. Elfring was gelukkig waakzaam, en hield de bal keurig tegen. In de 27e minuut werd Kalu weggestoken en kwam na een elegante actie 1 op 1 met de keeper. Kalu poeierde de bal helaas op de keeper, waardoor de voorsprong voor DESZ nog niet daar was.

In de 31e minuut viel de goal dan toch in het verkeerde net. De linkercentrale verdediger gaf een lange steekbal in de 16, op een middenvelder die doorschoof naar de spitspositie. De centrale verdedigers van DESZ communiceerden helaas verkeerd, waardoor de bal klungelig voor de voeten van een LTC speler kwam, 0-1. Binnen tien minuten scoorde LTC ook de 0-2 en 0-3, omdat DESZ heel diep zonk en de hoofden lieten hangen.

Rust… Volken verlaat het veld en maakt plaats voor Visser.

De Sluzigers begonnen verrassend goed aan de tweede helft en was dan ook vele mate beter dan haar tegenstander. Al na 5 minuten kwam Elken alleen voor de goal, echter haalde de rechtsback net van de lijn vandaan. In de 58e minuut maakte de linksback van LTC hands in het strafschopgebied, penalty DESZ. Nieborg schoot de bal in de linkerhoek, echter wist de keeper het schot op knappe wijze te stoppen.

In de 59e en 61e minuut werd Kalu gewisseld voor Jozua en Klaver voor Feizi. Enkele ogenblikken later scoorde Elken in de 64e minuut op knappe wijze de 1-3. In de 69e minuut stak Feizi de bal perfect op de Boer, die zich alleen voor de keeper manoeuvreerde. Het werd de centrale verdediger van LTC te heet onder de voeten waarbij hij aan de noodrem trok; penalty DESZ en een (lichte) gele kaart.

Ditmaal nam Bakker de penalty, die de bal hard in de linkerhoek van de goal schoot, 2-3! DESZ bleef gas geven wat ook resultaat gaf. In de 76e minuut scoorde de Boer na aanleggen van Elke vanaf 20 meter de 3-3. Nog steeds was DESZ vele malen beter, wat betekende dat ze op jacht gingen naar de 4-3. Onterecht schoof de rechtsbuiten van LTC dan toch in de 89e minuut de bal onder Elfring door, 3-4. Na de late tegengoal werd Schotanus nog gewisseld voor Verhoeckx, om een extra spits in het strafschopgebied te positioneren. Dit mocht helaas niet baten, eindstand 3-4.

Volgende week spelen de heren van DESZ 2 hun derde wedstrijd van de competitie uit tegen Staphorst 3. De Staphorsters hebben hun eerste wedstrijd verloren met 0-3 van Knickebockers 4 en de tweede wedstrijd met 5-1 verloren van Olympia 2. Objectief gezien betekent dit veel goeds voor DESZ, maar ze zullen altijd 100% moeten geven, dat is deze wedstrijd wel gebleken! Komt dat zien, zaterdag op sportpark Het Noorderslag.