​DESZ 2 verliest op bezoek bij concurrent De Weide.

Auteur: Hans de Boer.

Woensdag 8 mei | Na een prachtige overwinning op koploper HZZV 3 reizen de mannen van DESZ 2 af naar Hoogeveen voor de kraker tegen de Weide 3. Bij een overwinning komt de 3e plaats en nacompetitie steeds dichterbij. Concurrent De Weide staat met 3 punten achterstand op de 4e plaats.

Tijdens de bespreking wordt nogmaals benadrukt hoe belangrijk de wedstrijd van vandaag is.

Vanaf minuut 1 was het dan ook DESZ dat sterker begon, met in de openingsfase een aantal goede mogelijkheden. Het enige wat nog ontbrak in de openingsfase was een doelpunt.

Na 15 minuten komt de rechtsbuiten van De Weide uit het niets voor onze keeper na een lange bal van achteruit. Maikel komt nog uit zijn doel maar de buitenspeler plaatst de bal netjes over Maikel heen. Eerste kans meteen raak, een lesje effectiviteit.

Na de 1-0 wordt er niet goed gevoetbald door de Sluzigers. De druk van het eerste kwartier is totaal weg. Hierdoor wordt De Weide steeds sterker en krijgt het een aantal grote kansen.

In de 40ste minuut weet de thuisploeg dan ook de 2-0 te maken. Uit een corner kopt de spits de bal hard tegen de touwen.

Na de rust zien we weer hetzelfde spelbeeld terug, De Weide controleert het spel en DESZ komt er eigenlijk te weinig aan te pas. 10 minuten na rust is het weer raak voor de thuisploeg. Na wat geklungel achterin kan de linksbuiten vrij binnenschieten 3-0. Dit zou later ook de eindstand zijn.

In het verloop van de 2e helft gebeurt er niet veel benoemingswaardigs, De Weide blijft de betere ploeg en lijkt het met 3-0 wel mooi te vinden.

Inmiddels heeft De Weide dinsdagavond punten laten liggen tegen Hollandscheveld, hierdoor heeft DESZ 2 de 3e plaats weer volledig in eigen hand.

Zaterdag 11 mei nemen de mannen van De Graaf en Lachenal het op tegen Hollandscheveld, opnieuw een hele belangrijke wedstrijd.

Supporters bedankt voor de steun en hopelijk tot volgende week.