DESZ 2 verliest oefenwedstrijd van ASC 2

Auteur: Bernd de Graaf.

Maandag 4 september | ​Afgelopen zaterdag stond voor de 2e selectie van DESZ een oefenwedstrijd op het programma. Tegenstander was het een klasse hoge spelende ASC 2 uit Dalfsen. Onder warme omstandigheden werd er om 12.00 uur afgetrapt.

DESZ starte redelijk aan de wedstrijd, in bal bezit kon men elkaar aardig vinden en bij bal verlies werd er weinig weggeven. Waar DESZ het lastig mee had was het vele doorbewegen van de tegenstander, een ploeg die duidelijk al wat langer in voorbereiding was en goed op elkaar waren ingespeeld. Ondanks de tegenstand creëerde DESZ toch kansen. Zo werd spits Dennis Verhoeckx met een afgemeten voorzet van Demian Slurink vrij voor de keeper gezet. Zijn inzet was helaas niet scherp genoeg om de keeper te verslaan.

Kort daarna profiteerden de gasten van knullig balverlies in de achterhoede. Een verkeerde aanname kwam voor de voeten van de spits van ASC. Die keeper Gijs de Haan omspeelde en zo de 0-1 op het scorebord zette. Daarna volgde een fase waarin DESZ moeite had om de tegenstander ver van eigen doel weg te houden. Daarin werden de gasten veelal door eigen balverlies makkelijk tot scoren gedwongen.

In de 2de helft een veelal gelijk spelbeeld als voor rust, waarin DESZ toch veelvuldig goede fases had. ASC wist in totaal 5 maal te scoren. DESZ deed in naam van Jari Doosje nog iets terug. Een eindstand van 1-5 stond op het scorebord, een uitslag die iets geflatteerd is. Aangezien aantal goals weggegeven werden. Al met al een nuttige oefenpot voor de mannen van trainer Henk van der Haar, waarin met name een conditionele winst werd geboekt. Komende zaterdag staat eerste bekerwedstrijd op het programma. Om 14.30 wordt er afgetrapt op het eigen sportpark tegen Olde Veste 3.

Opstelling DESZ: Gijs de Haan, Reini Griemink, Mark van Eerde, Robin Schoonewelle, Demian Slurink, Bernd de Graaf, Hans de Boer, Dion Vos, Peter Moorman, Dennis Verhoeckx, Yaniek Elken.
Wissels: Ajay de Gier, Jari Doosje