DESZ 2 verliest nipt tegen HZVV 3

Auteur: Mark van Eerde.

Donderdag 10 maart | We gingen na een bespreking bij DESZ weg met goede moed richting Hoogeveen voor de wedstrijd HZVV 3 – DESZ 2.

We begonnen de wedstrijd in verdedigend opzicht erg sterk het stond goed en we gaven niet veel weg. Maar zodra we in balbezit kwamen konden we niet veel uitrichten de opbouw was erg slordig en verloren heel snel de bal weer, waardoor we niet onder de druk van HZVV uitkwamen. HZVV gaf steeds meer druk op de verdediging waardoor wij het steeds moeilijker kregen. De eerste tegenvaller was dat Martijn Schoonewelle vroeg in de wedstrijd uitviel, in zijn plaats kwam Bastiaan Kin.

Na ongeveer 35 minuten spelen kregen wij een grote kans een diepe bal op Jari werd door Jari goed voor gegeven op de inlopende Christiaan, alleen kon Christiaan de bal niet goed op doel koppen.

Daarna kwam de druk op ons weer en kon de 1-0 niet uitblijven.

Een corner werd afgeslagen werd op doel geschoten waarna deze slecht werd verwerkt en daarna voor opnieuw een speler van HZVV viel die uithaalde en zo de 1-0 op het score bord zette.

Het begin van de 2e helft verliep zoals de hele 1e helft HZVV had het heft in handen en dat betaalde zich uit een weer een tegendoelpunt 2-0. Na deze tegengoal kregen we wat meer balbezit en konden we wat meer voetballend er uit komen. Na 25 minuten resulteerde dit op een 1 op 1 actie van Christiaan met de keeper hij schoot de bal tegen de keeper aan en Oscar die ondertussen in het veld was gekomen stond op de goede plek en tikte de bal over de keeper het doel in, zo werd de stand op 2-1 gebracht.

Hierna begonnen we meer lef te tonen om de 2-2 uit het vuur te slepen. Zo kregen we nog twee 100% opgelegde kansen die er helaas niet ingingen. Aan het einde van de wedstrijd kreeg een speler na een overtreding op Mark Doosje zijn 2e gele kaart en kon het veld verlaten met een rode kaart. Daarna bracht HZVV niet veel meer waren wij aan het aanvallen maar resulteerde uiteindelijk niet in een gelijkspel.

De volgende wedstrijd is wederom een belangrijke dan gaan we naar Steenwijk en nemen het op tegen Olde Veste 3.