DESZ 2 verliest haar tweede bekerwedstrijd van Flevo Boys 2

Auteur: Jasper Schuurman.

Donderdag 10 september | DESZ 2 speelde op zaterdag 5 augustus haar tweede bekerwedstrijd. De gedoodverfde tegenstander was Flevo Boys 2, die vorige week een overwinning van 15-1 op VVI 2 boekte. DESZ 2 wist dus dat het een aardig lastige wedstrijd ging worden.

Vanaf het startsignaal van de scheids was het al vrij duidelijk dat Flevo Boys de bovenliggende partij bleek. Desondanks kon DESZ nog redelijk opbouwen en creëerden Flevo Boys vrij weinig kansen. Dit was te danken aan de redelijke goede organisatie die DESZ had opgebouwd.

In de de 35e minuut was het dan toch mis; de 1-0 werd na een keurige voorzet van de rechtsbuiten binnen geschoven. De Sluzigers hadden het hier aardig lastig mee, waardoor ook de organisatie licht verstoord was geraakt. De mannen uit Emmeloord profiteerden hier volop van en scoorden snel de 2-0, 3-0 en 4-0.

Rust…. Martijn van der Heide wordt gewisseld voor Reinier Schotanus.

De scheids gaf het startsignaal voor de tweede helft. Al gelijk was te zien dat DESZ totaal verkeerd stond. Flevo Boys scoorden daardoor vrij vlot de 5-0 en 6-0. Pas vanaf het zesde tegendoelpunt herpakte DESZ zichzelf. Het spelbeeld balanceerde zich hierdoor meer, wat een groot voordeel voor DESZ betekende.

In de 60e minuut moest Van Dijk helaas het veld verlaten, omdat hij enkele pijntjes voelde in zijn bovenbeen. Halfmouw nam zijn plek in als linksback. Niet veel later moest Dennis Verhoeckx plaatsmaken voor Alaboud. Samer voetbalde verder als een hangende rechtshalf.

Ondanks dat Flevo Boys veruit de bovenliggende partij was, creëerden ze (vrijwel) geen kansen meer. Dit zorgde dan ook voor enige frustratie onder de spelers bij de club uit Emmeloord. Bij de linksbuiten van de club uit Emmeloord zorgde deze frustratie er zelfs voor dat Klaver een volle stomp in zijn maag kreeg.

Dit bleef voor de scheidsrechter echter ongezien, waardoor er geen kaart getrokken werd. Klaver moest er helaas wel uit, waardoor DESZ met tien man kwam te voetballen. In de 70e minuut moest Ronny Bakker het veld verlaten voor Alejandro, die linkshalf kwam te voetballen. De wedstrijd dobberde voort en de hoogtepunten bleven spaarzaam. Eindstand 6-0.

Volgende week spelen de heren van DESZ 2 om 12:45 tegen een club uit Idskenshuizen, VVI 2.

VVI 2 verloor met 15-1 van Flevo Boys 2 en 3-2 van Creil-Bant 2.

Op papier moet DESZ dus kunnen winnen van VVI 2. DESZ zal echter altijd waakzaam moeten zijn om volgende week met drie punten het weekend in te gaan. Het zal een wedstrijd zijn die hoe dan ook spannend zal worden.